Framgångar för U-lagen

Foto på U17: Kenth Norberg

Djurgårdens tre äldsta ungdomslag på pojksidan hade en mycket bra helg med tre viktiga segrar. Två av lagen är med och slåss om medaljer medan det tredje säkrade kontraktet. F19 har en förlust under de senaste nio matcherna.

U16 i semifinal
Djurgården U16 slog på söndagen Brommapojkarna med 2-0 i sista omgången av slutspelsgrupp 4 i U16 Nationell, målskyttar var Felix Felder Aaltonen och Razmus Hedqvist. Segern innebar att Djurgården tog sig upp på förstaplats i tabellen och därmed är klart för semifinal. Noterbart är att Djurgården även vann grundserien.

Slutspelet är uppdelat i fyra grupper där gruppsegrarna går till semifinal. Djurgården ställs i sin semifinal mot Hammarby lördagen den 13 oktober klockan 15.15 på Kaknäs. Den andra semifinalen spelas fredagen den 12 oktober mellan de två övriga gruppsegrarna Malmö FF och Häcken.

– Det är mycket roligt att laget har nått semifinal, det är andra året i rad vilket visar på en kontinuitet i åldersgruppen. Laget startade slutspelsgruppen lite knackigt men tog sig samman och vann gruppen, det visar på mental styrka att klara av matcher med tuffa förutsättningar. Tränarteamet ska ha stort beröm för ett bra jobb med att analysera prestationer och sedan förbereda laget inför nästa match, säger Christian.

U17 säkrade nytt kontrakt
U17 spelar i allsvenska nedflyttningsserien där två av sju lag efter säsongen får ta klivet ner till division 1. I söndags slog man Skiljebo med 2-0 borta efter mål av Melvin Bajrovic, och Christian Kiork. Resultatet innebär att Djurgården gick upp i serieledning och att man dessutom med två omgångar kvar är klara för nästa års U17-allsvenska.

– Det är ju inte i nedflyttningsserien vi vill spela, men när vi nu gör det är det kul att laget presterat under hösten. Mentalt är det en annan situation att spela med den pressen det är när man måste vinna och det har ledare och spelare klarat av bra. Vår förväntan är att laget ska spela i U17-allsvenskan och det har laget klarat av utan problem, det känns mycket bra, menar Christian.

U19 i serieledning
Slutspelet avgörs som en rak serie där den slutliga tabellettan blir svensk mästare. Genom en övertygande seger med 4-0 hemma mot serieledande Malmö FF i lördags tog laget över förstaplatsen i tabellen, två poäng före IFK Göteborg. Målen gjordes av Cameron Streete, Oscar Pettersson, Hugo Fernández och Hisham Shnawa. Tre matcher återstår , borta mot BP och därefter två hemmamatcher mot Häcken och Täby FK.

– U19 har givetvis skaffat sig en jättebra utgångsposition inför slutspurten. Nu gäller det att behålla fokus och att fortsätta förbereda sig noga inför varje match. Först väntar två matcher mot riktigt bra lag och sedan kan det bli en måste-match mot Täby där det mentala kommer att spela in. Det blir en riktigt spännande avslutning, säger akademichefen Christian Gentile.

F19 riktigt starka under hösten
Djurgårdens äldre flicklag ligger på en femteplats i Svenska Spel F19 Norra med två matcher kvar att spela. Går resultaten Djurgårdens väg finns en tredjeplats inom räckhåll, men slutspelet har man inte möjlighet att nå. I senaste matchen blev det 2-2 mot Hammarby efter mål av Merdi Nsoki Losokola och Filippa Graneld. En hemmamatch mot Eskilstuna United och en bortamatch mot Kvarnsveden återstår av seriespelet.

– Laget har gjort en fantastisk andra del av säsongen där vi bara har förlorat en match. Det är en grupp med talangfulla och ambitiösa spelare som har utvecklats starkt under säsongen. Vi har spelat fem derbyn i år inklusive en cupmatch, vi har en vinst och en förlust mot AIK samt två vinster och en oavgjord mot Hammarby. Nu ser vi fram emot nästa säsong då vi tror att vi kommer att bli mycket starka, säger akademichefen Michael Medioni.

I matchrutan på hemsidan hittar ni lagens senaste och kommande match, under fliken ”matcher” hittar ni alla årets matcher. Kom gärna och lyft fram lagen under slutspurten.

l