Fredag och fystester

 

Under fredag hade herrlaget fystester. Alla spelare var inte på plats, men de som var det fick slita under fystränaren Johan Forsbrings ledning.

Det första testet var jämfota upphopp och kördes i gymmet på Kaknäs. Här var det vissa som visade riktigt bra spänst medan andra förtvivlat försökte komma ikapp utan att lyckas. Efter det var barr det av till Bosön och nästa moment, att hoppa så långt som möjligt med fem jämfotahopp. Det blev en intensiv tävling, inte helt utan anklaganden om fusk från konkurrenter. Resultaten i nuvarande stund inte sammanfattade och även lite småhemliga, men i den avslutande BIP-testen kunde i alla fall klara segrare koras i de båda heaten. Testen handlar om att på en viss tid springa en bestämd sträcka, tiden man har på sig kortas hela tiden ner och man springer så länge man orkar och hinner på utsatt tid. Naprapaten Christian Andersson kontrollerade noga att ingen fuskade och inte sprang hela vägen fram till konerna, de som gjorde detta blev först varnade och fick sedan kliva av.

I det första heatet segrade högerbacken och nyförvärvet Johan Anderson ganska klart.
– Jag hade sagt till Bosse (Andersson) att jag skulle komma tillbaka vältränad från ledigheten så det var bara ut och springa. Men löpstyrka är absolut en av mina styrkor, jag har tränat mycket på det så jag ska springa bra på sådana här tester. Jag var väl uppe och krigade i toppen även i Sirius, sa en flåsande Johan efter testen.

Heat två hade en lika klar segrare som tog några ensamma sträckor efter att tvåan Jonathan Ring gav upp. Även här var det en back som stod som vinnare, denna gång i form av Niklas Gunnarsson.
– Det var synd att Ring åkte ut, hade han varit kvar tror jag att vi båda kunnat göra det ännu bättre, det är alltid lättare att löpa med någon än ensam när man är utmattad. Johan Forsbring gav mig ett bra program till ledigheten, jag är ännu inte där jag vill vara men det var ett första test och det var ok. Det är jobbigt, framför allt mentalt, man blir så jäkla trött på den där rösten på skivan som säger tider om och om igen, menade Niklas.

Spelarna är nu lediga över helgen. Nästa träning är på Bosön på måndag klockan 10:00 och på tisdag åker truppen på läger i Sydafrika.

 

Attachment

l