Futsal med Barsom

DIF Futsal – Örebro SK Futsalklubb

När: Fredag 15 december 19.30
Var: Eriksdalshallen
Hur: Ses på plats, missa inte Abgar Barsoms debut för DIF Futsal.

DIF Futsal har fått en flygande start på sin första säsong i Svenska Futsalligan och efter derbysegern mot Hammarby ligger blåränderna på en tredjeplats efter sex omgångar. Närmast väntar Örebro SK Futsalklubb (ej att förväxla med serieledande Örebro Futsal Club) som gästar Eriksdalshallen på fredag. Ett lag där det har hänt mycket på sistone, enligt DIF Futsals coach David Bergqvist.
– Storfavoriterna till seriesegern har gått trögt och sparkade nyligen sin huvudtränare. Efter tränarbytet vann de dock omgående och nu har de fått två veckors träning i lugn och ro. Trots tabelläget har vi full respekt för ÖSK och de kommer nog komma till Stockholm som ett helt nytt lag, hungrigare och tryggare, säger David som gläds åt en förbättrad blårandig defensiv.
– Vi har arbetat med att hitta tillbaka till vårt grundspel och fokuserat på försvaret. Vi hade en bedrövlig helg (mot Norrköping och Falcao) där vi släppte in 16 mål på två matcher, men sedan dess har vi haft ett snitt på 2,5 insläppta per match. Segern mot Hammarby var ett kvitto på att försvarsspelet sitter bättre och bättre, men framförallt att vi är både mentalt och fysiskt starka. Sedan premiären mot ÖFC har vi inte förlorat en andra halvlek i år, men vi har otroligt nog inte gått till halvtid med ledning i en enda match. På fredag ska vi vinna både första och andra halvlek, och sviten som obesegrade i Stockholm ska förlängas!

Laget har dessutom förstärkts med en fotbollstekniker av högsta klass som väcker många sköna DIF-minnen till liv: Abgar Barsom.
– Det är väldigt kul att Barsom kommer in och han kommer sannolikt finnas med i någon av startlinorna, avrundar David.

En preliminär 14-mannatrupp är uttagen och spikas under torsdagskvällen:

Målvakter
Christoffer Hagsell
Cristopher Krounis

Utespelare
Emil Glans
Viktor Johansson
Petter Andersson
Daniel Lindgren Zachrison
Christoffer Åhman
Andreas Tranquist
Andreas Johansson
Michael Johansson
Martin Fransson
Kristoffer Khazeni
Niklas Söderberg
Abgar Barsom

Attachment

l