Galen match i Malmö


Mia Jalkerud i kamp med Caroline Seger. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

FC Rosengård – Djurgården 6-3 (4-1)

1-0 (8) Anja Mittag
2-0 (19) Iva Landeka
2-1 (25) Mia Jalkerud
3-1 (39) Ella Masar
4-1 (45) Sanne Troelsgaard
4-2 (51) Madeleine Stegius
4-3 (72) Katrin Schmidt
5-3 (89) Ella Masar
6-3 (92) Caroline Seger

Djurgårdens laguppställning:
Gudbjörg Gunnarsdottir – Hallbera Gisladottir, Kim Sundlöv, Petronella Ekroth, Freja Hellenberg – Johanna Rytting Kaneryd, Annika Kukkonen, Katrin Schmidt, Michelle Wörner (46, Höglund) – Mia Jalkerud, Tempest-Marie Norlin (46, Stegius)

Djurgården förlorade med 6-3 mot Rosengård i söndags i en smått galen match. I första halvlek hade Rosengård fattat ett ordentligt grepp om taktpinnen och lagen gick till paus med ställningen 4-1 till Rosengård. Mia Jalkerud gjorde sitt åttonde mål i den 25:e minuten efter att ha runnit igenom stjärnlagets försvar.

Rosengårds bekväma ledning fick sig dock en liten chock i andra halvlek, för efter snygga mål av både inbytta Madeleine Stegius och Katrin Schmidt så hade Djurgården reducerat till 4-3 när dryga 20 minuter återstod av matchen. Fjolårets match lagen mellan nere i Malmö dök åter upp i minnet, där Djurgården stod för en bragd och matchen slutade 2-2. Djurgården försökte mäkta med en kvittering, men Rosengård skärpte till sig och lyckades punktera matchen med två mål i slutminuterna. I den 89:e minuten gjorde Ella Masar sitt andra mål för dagen, och i den 92:a minuten tilldömdes hon en straff. Gunnarsdottir räddade först Masars straff men Caroline Seger var först på returen och kunde göra 6-3 till Rosengård.

Nästa hemmamatch – Lördag 14 oktober kl 14:00

Lördag den 14 oktober kl 15:00 kommer Vittsjö på besök till Stockholms Stadion. Var på plats och stötta laget till jakten på medaljplats då!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matcherna på damallsvenskan.tv om du inte kan se dem på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l