Garba jagar vidare mot nya mål

Konkurrensen är onekligen knivskarp just nu i Djurgårdens anfallslinje med bland annat en Gustav Engvall i högform. En forward som ännu inte fått så mycket tid i det allsvenska rampljuset är det nigerianska nyförvärvet Haruna Garba. Han kämpar dock på lite i skymundan och hade en väldigt lyckad kväll i U21-lagets senaste match mot BP på bortaplan. Vi tog ett snack med honom på Kaknäs för att höra honom berätta om den matchen och hur viktigt självförtroende är för en målgörare.

Haruna, hur tyckte du själv att det gick mot BP förra veckan?
– Det märktes att det var ett bra lag vi mötte, men det var skönt att vinna. BP tog ledningen två gånger, men vi kom tillbaka båda gångerna och sen fick jag vara med och bidra till att vi till slut vann med 4-2. Det blev två mål och en assist för mig vilket gav mig en riktig boost för självförtroendet. Det är det här som en målgörare behöver – det spelar ingen roll hur liten matchen i fråga är, det viktiga är att hålla sig framme och sätta dit bollen.

Kan du berätta lite om dina två mål?
– De var snygga, faktiskt! Det första gick till så att jag vände med bollen med ett par försvarare mot mig och satte bollen i fel hörn, så att säga. Det andra var ett avslut med klacken på ett inlägg från Joseph Ceesay på kanten. Jag hann tänka att om jag skulle ha försökt stanna och ta emot bollen så hade säkert en försvarare hunnit emellan, så jag bestämde mig för att försöka klacka in bollen. Och det gick ju bra!

(Se målen här på Djurgården Fotbolls Instagram)

Varför tror du att det flyter på så bra för dig just nu?
– Som jag sa tidigare så handlar det mycket om självförtroende. Känner du att du tror på dig själv så kan du försöka göra lite mer spektakulära och svåra saker på planen också. Man måste vara mentalt stark, och det känner jag att jag är. Jag känner också att jag trivs bättre och bättre i Stockholm, det är skönt med vårsolen och med de ljusa kvällarna.

Nästa chans att se Haruna och resten av Djurgårdens hittills obesegrade U21-lag är på tisdag den 9 maj klockan 17.00 på Kaknäs då IFK Norrköping står för motståndet. Matchen sänds live på DIFTV, klicka här för att titta.

l