Haruna Garba på väg tillbaka

En krånglande ljumske har hållit Haruna Garba bort från planen de senaste tre veckorna. Men tiden och rehab-övningarna har gjort sitt och nu går Haruna tillbaka in i träning igen.
– Efter några veckor vid sidan av planen känns det skönt att få komma igång och träna ordentligt med boll igen. Det har blivit en hel del springande och mycket tid i gymmet och det är ju självklart mycket roligare att få vara ute på planen. Nu har jag tränat med boll under ett par dagar och siktar på att gå över i full träning så fort jag är redo, säger Haruna som åkte på skadan i samband med U21-matchen mot Halmstad på Stadion.
– Jag fick en ljumskskada och det började med att jag hade en liten känning i början av U21-matchen mot Halmstad. Jag spelade vidare men det påverkade min prestation på planen och smärtan ville inte släppa så jag var tvungen att bryta matchen i halvtid. Men nu känner jag mig stark och redo för att komma igång med fotbollen igen.

Naprapat Kalle Barrling har följt rehabprocessen noga och tycker att Haruna ser redo ut för att börja stegra träningen.
– Haruna har haft problem med en bristning i ljumsken tidigare och nu har vi testat fotboll de senaste dagarna. Det ser bra ut och han kommer att kliva in i full träning under de närmaste dagarna, säger Kalle.

Attachment

l