Ghanas landslagskapten till DIF dam

 

Foto: Johan Sahlen

Damallsvenskan börjar för Djurgårdens del på lördag och tränaren och sportchefen Joel Riddez gör en sista värvning inför premiären. 28-åriga Portia har spelat i Europa sedan 2016, först ett halvår i Sverige och därefter i Turkiet. I Östersund i Elitettan blev det 9 mål på 22 matcher och i Turkiet 17 mål på 22 matcher för den målfarlige mittfältaren. Portia är även ordinarie i Ghanas landslag där hon i november vann skytteligan när Ghana tog guld i västafrikanska mästerskapet.

– Det är en vänsterfotad offensiv mittfältare med bra teknik, ett bra steg. Det kommer att ta lite tid att få in henne i vårt bygge, men det är ett offensivt kort som jag tagit in nu när Tempest-Marie Norlin* är borta ett tag, säger Joel Riddez.

– Jag kom till Sverige 2016 och spelade ett halvår för Östersund och det har varit en önskan sedan dess att få komma tillbaka till Sverige och spela i en toppliga som Damallsvenskan. Jag är väldigt glad över att vara här. Jag jobbar hårt, är väldigt seriös på träningarna och är noga med att göra mitt absolut bästa i varje match. Och jag gör en hel del mål, berättar Portia.

Portia Boakye
Född: 890417
Nationalitet: Ghana
Position: Offensivt mittfält
Fot: Vänster

*Tempest-Marie Norlin gjorde illa ena foten i matchen mot KIF Örebro och kommer att jobba med rehabträning en tid framöver.

Attachment

l