Glada pristagare på Tele2 Arena i söndags

 

Det var stolta och glada pristagare som fick ta emot utmärkelser i samband med söndagens match mellan Djurgården och Häcken på Tele2 Arena.

Först ut var Jonas Norrbom, en mycket uppskattad tränare för P01-2, som fick ta emot Lars-Gunnar Björklunds ungdomsledarstipendium med följande motivering:

En varm personlighet som leder ett pojklag på 16 år med stort och äkta ungdomsledar-engagemang. Mycket uppskattad av såväl ledarkollegor, spelare, vårdnadshavare samt kanslipersonal i DIF.
Jonas är en ledare, både på träningsplan och utanför, med ett stort blårandigt föreningshjärta som strävar efter samverkan och samarbete med andra inom Djurgårdsfamiljen.

Jonas, som själv har ett förflutet som spelare i diverse breddlag som Mantorp, Örnens FF och Uppsala FK, är glad över priset och gillar att Djurgården har fotbollsverksamhet för alla nivåer.
– Att vara engagerad i en förening som slåss om Europa League-kval samtidigt som vi har över 100 träningsgrupper kombinerar bredd och elit känns bra. Lars-Gunnar Björklund spelade själv i Djurgårdens C-lag i 50-årsåldern och han lade ner både tid och pengar på ungdomsidrotten, berättar Jonas.

Ytterligare ett pris delades ut av Stadium till två spelare i Djurgårdens ungdomslag som vann en veckas vistelse på Stadiums Sports Camp 2017. En utmärkelse som går till två av våra ungdomsspelare som:
– uppvisar gott kamratskap och är en positiv förebild.
– är omtänksam och visar empati.
– på ett entusiastiskt sätt uppmuntrar kamrater till att kämpa eller som själv uppvisar stor kämparglöd och inte ger upp.
– motståndare av kränkningar och exkludering.

Årets vinnare heter Ebba Lyman från DIF F06 och Otto Stigmark från DIF P06-5 som var mycket glada över priset. Nu väntar en vecka för dem på Stadium Sports Camp – Sveriges största sportläger som i år riktar sig till alla barn födda 2003 – 2006, oavsett om man är nybörjare eller har tränat ett par år.
I en trygg och rolig miljö väljer man mellan 16 olika huvudsporter; bordtennis, basket, brottning, dans, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, konståkning, multi, rugby, simning skyttesport eller tennis, som man sedan utför under den veckan man är på plats.

Vi önskar ett stort grattis till Jonas, Ebba och Otto och tackar för deras fina inställning under året där glädje, värdighet och respekt varit ledstjärnan.

Attachment

l