Gunnarsdottir förlänger

Djurgårdens målvakt Gudbjörg ”Gugga” Gunnarsdottir har skrivit på ett kontrakt över 2019. Gudbjörg gjorde en första sejour i Djurgården 2009-2012. Inför säsongen 2016 var hon tillbaka i Djurgården och har sedan dess stått i 63 av 66 allsvenska matcher. Hittills har det blivit 144 matcher för Djurgården i damallsvenskan, men fler matcher väntar alltså framöver.

– Det känns kul att det är klart. Det kändes helt rätt att fortsätta i Djurgården, även om vi inte fick med oss resultaten i år så har vi påbörjat en resa och har något på gång som jag inte vill missa. Vårt spel har blivit bättre för varje år sedan vi kom tillbaka till högsta serien och med tiden kommer det att bli riktigt bra, berättar Gugga.

Gudbjörg har under säsongen haft problem med en hälsena och opererades för två veckor sedan.
– Jag har spelat skadad hela säsongen och inte alls kunnat komma upp i max. När säsongen tog slut var det dags att ta tag i det. Nu väntar en lång rehab under försäsongen och när jag åter står i mål får vi se, men jag kommer att göra det ännu starkare, säger Gudbjörg.

– Gugga har under lång tid varit en viktig spelare för föreningen. Hon har en imponerande karriär och alla möjligheter att ta sig tillbaka till internationell nivå efter sin rehabperiod, säger sportchefen Joel Riddez.

Gudbjörg Gunnarsdottir
Säsonger i DIF: 7
Född: 1985
Position: målvakt
A-landskamper: 63 (för Island)

Attachment

l