Gunnarsson vill se defensivt fokus mot HBK

Det har varit ett bra flyt för blåränderna på sistone med nio poäng på de fyra senaste matcherna och endast två insläppta mål inför söndagens efterlängtade hemmamatch mot Halmstad. Niklas Gunnarsson har varit en viktig faktor i den täta defensiven där han har fått jobba hårt i backlinjen – speciellt i de två senaste matcherna mot toppmotstånd – och han är nöjd med både sin egen och lagets arbetsinsats i försvarsspelet.
– Det har gått bra och jag tycker att hela laget hjälps åt att försvara på ett bra sätt. Vi har en tydlig identitet i laget där vi vet vad vi ska göra. Nu hade vi marginalerna med oss senast mot IFK Norrköping och det var tufft på slutet när vi tappade Felix (Beijmo) och fick spela med en man kort mot fyra stora strikers. Vi fick kämpa hårt men vi fick igen det vi hade emot oss i förra matchen mot Malmö, säger Niklas.

Hur känns synken med Jacob Une Larsson i mittlåset?
– Det har varit ett fint samarbete och vi har spelat många gånger ihop. Det är många bra fotbollsspelare i det här laget och jag tycker att vi visar en bra kvalitet och har hög konkurrens.

Hur ser du på Halmstad som motståndare i nuläget?
– Det blir en tuff match för oss och de har ju tagit in en del nya spelare som har gjort det bra. Så vi måste fokusera hårt och se vad de gör bra och vad de gör fel för att utnyttja de svagheter de har.

Framgång är ju oftast bra för självförtroendet i laget men samtidigt har man sett gott om exempel i fotbollshistorien när det smyger sig in en smula övermod i medgången. Hur minimerar ni den risken på söndag?
– Det är jätteviktigt att vi fortsätter att vara hundra procent fokuserade och tar matchen precis så superseriöst som vi ska ta varje match. Jag vet att vi inte kommer att underskatta dem och det är viktigt att ha med sig den tanken hela vägen.

Du har dessutom fått in en landsman i laget, Julian Kristoffersen. Hur tycker du att det har gått för honom?
– Julian har varit pigg under veckan han varit här och fått lära sig av grabbarna. Jag sa till honom första dagen vi träffades att så länge han är fokuserad på träningarna, jobbar seriöst och gör det bra kommer han att passa perfekt i det här gänget. Det har han gjort den här första veckan och då kommer också DIF-supportrarna att få se en bra spelare i framtiden.

Har vi en ny norsk enklav på gång?
– Ja, det är skönt att ha honom här. Efter att ”Berra” och ”Kenka” (Berntsen och Höie) har åkt så känns det bra att få tala lite norska igen, avslutar Niklas.

l