Gustav Engvall återkallas till Bristol

Nya bud i turerna kring Gustav Engvalls låneavtal med Djurgården har dykt upp efter att Bristol Citys manager Lee Johnson twittrat ut under torsdagsförmiddagen att Engvall ska kallas tillbaka till England för spel. Detta med anledning av en nytillkommen skada på deras anfallare Milan Djuric.
”Gustav will be brought back from Sweden because we need him with Milan out injured.”, skriver Lee Johnson på Twitter.

Ett oväntat och högst ovälkommet besked för Gustav och sportchef Bosse Andersson.
– Gustav var på väg ut till träning när det här beskedet dök upp, säger Bosse som summerar turerna kring utlåningen.
– Vid två tillfällen har Gustav varit här och vi har diskuterat ett lån. Det här lånet kom för övrigt upp på Bristols initiativ i januari och när det engelska transferfönstret hade stängt var det naturligt att låna ut utanför den engelska marknaden för att Gustav ska kunna förbereda sig på bästa sätt inför U21-EM. En dialog inleddes där vi diskuterade och blev eniga om villkoren att vi skulle kunna låna Gustav under 2017. Sedan så fanns det en öppning för mer om det skulle gå bra för Gustav under sommaren men vi var framför allt överens om villkoren under 2017. Det kändes bra för både Gustav, Djurgården och Bristol där alla visste villkoren och var helt överens.

Därefter begav sig Gustav till Stockholm.
– Gustav var här och gjorde läkarundersökning och bekantade sig med oss och då fanns det en dialog om att det första som skulle ske morgonen efter var att låneavtalet skulle komma. Sedan blev Bristol-anfallaren Tammy Abraham skadad och man skulle undersöka det. Gustav fick tillåtelse att vara kvar i Stockholm fram till söndagen och bedömningen gjordes att Tammy skulle vara borta 3-4 veckor. Av respekt för parterna accepterade vi att Gustav fick åka tillbaka under den perioden och så fort Tama var tillbaka i träning skulle vi slutföra avtalet.
– När sedan Tammy var redo i torsdags hade Lee Johnson, Tammy och Gustav en diskussion där de konstaterade att Gustav inte behövdes i Bristol. För vår del så visset vi att Gustav skulle vara aktuell för U21-landslaget och skulle vara borta i slutet av mars så det var viktigt att han kom hit, lärde känna spelarna och föreningen och fick en bra träningsvecka innan han anslutningen till U21-landslaget.

Men saker och ting förändrades under resans gång, enligt Bosse.
– Efter det spelade Bristol i lördags och vann sin match. De hade haft en rätt stökig vecka och avlägsnat en del personal i klubben som gjorde att man inte hann göra klart låneavtalet. På fredagen innan fick man dock ytterligare en skada på Djuric, en forward i matchtruppen. Det var som sagt tung arbetsbelastning på personalen i Bristol och den som skulle göra avtalet klart skulle springa ett maraton och bad att få göra det klart under veckan istället. Vi litade på klubben och att det skulle lösa sig administrativt. Det var det vi hade planerat för och vi har haft kontakt under veckan, sedan läser vi detta på Twitter, säger Bosse som poängterar att det är viktigt att i nuläget ta hand om Gustav som definitivt inte mår bra av det här.
– Det är klart att det är förvånande och vi vet inte mer just nu. men det är den 16 mars idag och den 31 mars så stänger svenska transferfönstret. Det konstiga är att de återkallar Gustav på torsdag när de har match på fredag mot Huddersfield och sedan har de nästa match den 1 april. Gustav har inte varit med i matchtruppen för att han ska gå på lån. Så det är klart att det här beskedet är mycket förvånande utifrån den kontakt vi har haft i januari-februari och för Gustavs del så är han förkrossad och chockad. Han har ju suttit i diskussion med Bristol om det här och mår väldigt dåligt nu. Han har sett fram emot att spela matcher för oss i Djurgården och kunna vara med i U21-EM i sommar. Så det är chockartat för oss alla, men oavsett hur det går för Gustav har vi ett ansvar att se till att han mår bra här och nu. Sedan får vi se vad som händer innan den 31 mars, avslutar Bosse.

l