Hampus Nilsson klar för Falkenbergs FF

160522 Djurgårdens målvakt Hampus Nilsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Helsingborg den 22 maj 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Under torsdagen blev det klart att Hampus Nilsson lämnar Djurgården för spel i Falkenbergs FF. Den 26-årige målvakten, som har spenderat hösten på lån i Östersunds FK, flyttar nu söderut närmare familjen i födelseorten Osby.

En flytt som lär innebära frekvent matchande för Hampus som trots sina erkänt goda målvaktskunskaper har fått slita hårt för speltiden i en väldigt tuff konkurrenssituation med Kenneth Höie och Andreas Isaksson under sin tid i Djurgården.
– Jag tycker att det ska bli spännande att pröva på något nytt. Det ska bli skönt att bli förstemålvakt i en klubb igen. Falkenberg har ett duktigt lag och nivån i Superettan skiljer sig inte alltför mycket från Allsvenskan, säger Hampus som tycker att miljöombytet i Östersund också förde med sig mycket nya lärdomar.
– Det blev sex matcher i Östersund och lärorikt som tusan under hela låneperioden. Jag utvecklades väldigt mycket under en kort tid och jag förstår varför de får fram unga bra spelare. De jobbar på ett väldigt annorlunda och inspirerande sätt.

Men det blir hur som helst ett avsked från Djurgården, även om många DIF-supportrar nog gärna hoppas på ett återseende längre fram i tiden för publikfavoriten Hampus.
– Man vet aldrig, men för den här gången är det färdigt och det är ju blandade känslor så klart. Det ska som sagt bli skönt att få spela fotboll ordentligt ute på planen igen och vara förstemålvakt. Men samtidigt kommer jag ju verkligen sakna Djurgården, Tele2 Arena och att få spela inför supportrarna, summerar Hampus som intygar att han kommer att fortsätta följa DIF i framtiden.
– Det är klart att jag kommer att göra det. Jag har ju varit i Djurgården i snart fyra år så det är inget man lägger till handlingarna. Djurgården kommer alltid ha en viss plats i mitt hjärta och jag kommer definitivt att hålla koll på vad som sker i föreningen. Jag har trivts otroligt bra här och vill tacka alla de som har hjälpt mig väldigt mycket. Speciellt Inge Lindström (materialare) som har varit grym i alla väder och så klart Kjelle Frisk (målvaktstränare) , som har varit en stor del i min fotboll. Sedan givetvis supportrarna som har stöttat mig hur mycket som helst, sammanfattar Hampus.

Vi på Djurgården Fotboll tackar Hampus Nilsson för alla hans fina insatser för föreningen – både på och utanför planen – och önskar all lycka och välgång i hans framtida fotbollskarriär.

151024 Djurgårdens målvakt Hampus Nilsson jublar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Djurgården den 24 oktober 2015 i Falkenberg. Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN / Cop 160

l