Hanna Lundqvist: Vi måste tro på vårt spel

Hanna Lundqvist. Foto: Johan Sahlén

Ikväll kommer ännu ett lag med stjärnglans på besök till Stadion. Serieledande Eskilstuna är hittills obesegrade i serien, men Djurgården är hungriga på vinst och har offensiven som kan behövas för att knäcka serieledarna.

En tuff period med täta matcher där motståndet har varit otroligt svårt (Djurgården har redan hunnit med ett dubbelmöte mot Linköping och en match mot Rosengård) kommer nu till sitt slut, och på pappret ser det ut att bli svåraste matchen hittills. Eskilstuna har tagit poäng i samtliga matcher hittills och leder tabellen. Djurgården behöver fortsätta nöta sin spelglada offensiv och ge allt på plan ikväll. Lagets bästa matcher har hittills varit mot de bästa lagen, och Eskilstuna med Olivia Schough, Malin Diaz och Mimmi Larsson i spetsen kommer få det svårt på Stadions gräsmatta. Matchen är den sista innan några veckors landslagsuppehåll i allsvenskan. Nästa match för Djurgården är derbyt mot Hammarby på Zinkensdamm den 18 juni.

Djurgårdens snabba mittfältare, #14 Hanna Lundqvist, inledde den allsvenska säsongen med att säkra premiärseger borta mot Piteå med matchens enda mål. I Joel Riddez uppställningar har hon sedan dess varvat starter med inhopp för att ge extra fart i offensiven. Inför matchen mot Eskilstuna handlar det om att fortsätta tro på sitt spel.

Ni har matchats hårt med täta matcher och dessutom mot väldigt bra lag, vad behöver ni göra för att vinna mot serieledande Eskilstuna?

– Vi har haft en tuff start och inte riktigt fått spelet att fungera i matcherna hittills. Vi behöver gå ut ikväll och tro på oss själva, både som spelare och som lag och tro på vårt spel. Gör vi det och jobbar som ett lag så kan vi slå alla lag i den här serien. Det har varit bra inställning och energi på träningarna den här veckan och vi är redo att ge Eskilstuna en riktigt tuff match på stadion, säger Hanna.

Ni har många skickliga offensiva spelare och har stundtals spelat väldigt bra och rolig fotboll. Vad krävs för att offensiven ska komma igång ordentligt?

– Vi har mycket kvalité och riktigt bra spelare i det här laget. Vi vill vara ett spelande lag med mycket fart och kreativitet i anfallsspelet och vi måste tro på att vi kan spela den typen utav fotboll. Det är lätt att det blir frustrerat när det inte går vägen i några matcher men vi måste fortsätta tro på oss själva och fortsätta spela den typen utav fotboll vi vill och kan och det ska vi visa imorgon, avslutar Hanna Lundqvist.

Missa inte matchen mot serieledarna ikväll!

Vad? Djurgården – Eskilstuna, omgång 8 i Damallsvenskan
Var? Stockholms Stadion
När? 19:00

Inträde på plats kostar 100 kr för vuxna, 50 kr för student/ungdom/pensionär. Det går att betala med swish.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l