Haris laddar inför E-svenskans final

Haris laddar inför E-svenskans final

På lördag 10 oktober mellan 10-17 går den stora finalen av E-svenskan 2015 av stapeln på Quality Hotel Globe där en spelare och en supporter från varje klubb i Allsvenskan gör upp om 50 000 kronor till sin supporterklubb. Varje lag representeras av den supporter som vann respektive lags uttagningstävling (namnen kommer att presenteras senare) och en spelare. För Djurgårdens del blir det Haris Radetinac som kämpar för de blårandiga färgerna och han är oerhört laddad inför den prestigefyllda tävlingen.
– Jag har spelat mycket FIFA 2016 under de senaste dagarna och laddat hårt inför det här. Några av mina närmaste kompisar utanför laget har varit förbi och kört matcher med mig. Men det är ett nytt spel jämfört med FIFA 2015 så det är lite nya grejer man måste lära sig. Vi får se hur det går men jag tror att jag kan överraska.

Har du full koll på alla finter och knappkombinationer?
– När man kör två mot två blir det svårare att använda det. Det känns som att det blir lite rakare spel.

Kommer du att hinna öva något med din kommande medspelare?
– Jag har fått hans nummer och ringt honom. Så vi tar en dag tillsamman och spelar ihop oss och lär känna varandras spelstil.

Hur ser din FIFA-bakgrund ut?
– Innan jag flyttade till Stockholm spelade jag jättemycket. Men nu är jag gift, bor i en storstad med mycket annat att göra så blir det mindre spelande. Det händer ju lite mer i Stockholm än i Kristianstad och Linköping så det är rätt naturligt att det blir så. Men det känns som att det fortfarande sitter i fingrarna.

Vilket betyg ger du dig på en skala 1-5 som FIFA-spelare?
– Jag vill överraska och tänker inte sätta press på mig själv utan jag låter de andra snacka så smyger jag istället bakifrån.

Känns det extra inspirerande med tanke på att du pryder omslaget på Djurgården Club Edition?
– Det är verkligen en rolig grej. Ett minne som man kommer att bära med sig.

Måste även passa på att fråga hur det går med din rehab efter operationen?
– Jag ska börja simma i bassäng och testa lite löpning i vattnet. Sedan har det blivit mycket cykel och nu kan jag köra överkropp också. I december ska jag börja med löpningen om allt går som planerat och bollen kommer in i januari som det är tänkt. Inte med laget men jag kommer att kunna spela lite vid sidan och köra teknik och sådant.

Hur har det varit med humöret under den här perioden?
– Det var väldigt tungt att titta på matcherna i början och inte kunna vara med och påverka. Speciellt när det gick sämre under en period. Men nu har det släppt, jag har annat att tänka på och kan träna hårt igen. Så att man får igång vinnarmentaliteten och kan komma tillbaka nästa säsong. Men nu kan jag koppla på vinnarskallen i E-svenskan i helgen i alla fall. Vi ska gå för seger, avslutar Haris.

haris_radetinac_743

Finalfakta E-svenskan 2015

När: Lördag 10 oktober kl. 10-17 (insläpp från 9.30)
Var: Quality Hotel Globe, Arenaslinga 7
Hur: Ses på plats, samtliga allsvenska klubbar har varsitt lag. Jesper Hussfelt är kommentator tillsammans med Ivan Lapanje som är världsmästare i FIFA. Du kan också ta del av de tävlingar som vi har på plats där du kan vinna fina priser. Mer info om evenemanget hittar du här.

 

 

 

l