Haris Radetinac om derbyinsatsen

Det var spända nerver både på läktaren och på Djurgårdens bänk innan det förlösande kvitteringsmålet från Aliou Badji kom mot AIK. Haris Radetinac hoppade dock in mot slutet och bidrog med hög energinivå  i jakten på en seger även om det stannade vid ett derbykryss den här gången.
– Det är alltid svårt att sitta på bänken, till och med svårare än att sitta på läktaren. Man kan inte påverka någonting utan får sitta och hoppas hela tiden. Det var ingen rolig match under första halvlek och de gör 1-0 på straff så det var ingen bra känsla då, säger Haris.

Din analys av första halvleken?
– Det var en svår matta att spela på och tycket att vi börjar bra första fem. Sedan kom de igång och pressade oss bra och vi fick för många uppspel från målvakten och kunde inte få fast bollen på deras planhalva. Obasi fick göra sitt mål och de är bra på att försvara och backa hem. Så det var en riktig dålig första halvlek av oss.

… och hur ser du på den andra?
– AIK började bra första fem av andra där Isaksson gjorde en viktig räddning. Sedan började vi att komma igång fast det kändes som att det här blir en förlust om vi inte spelar ännu bättre. Men vi lyfte spelet och hade 2-3 bra lägen och gör också 1-1. Med lite tur kunde vi vunnit men oavgjort är ändå ett okej resultat.

Du såg ut att ha mycket energi när du kom in, påverkades du av derbyatmosfären?
– Jag brukar aldrig tänka på det runt omkring utan bara gå in och spela fotboll. Man stänger av och bara kör. Jag hann inte göra så mycket på planen som jag hoppats men jag är självklart glad över att vi lyckades kvittera. Man vill alltid vinna men sett till vår första halvlek får vi väl kanske nöja oss med en poäng ändå.

Attachment

l