Haris semestrar med extra träning

Det sedan länge inplanerade träningsuppehållet pågår som bäst, och vi hörde oss för med några av spelarna i truppen för att se vad de skulle ha för sig under den åtta dagar långa ledigheten. Först ut är det nigerianska nyförvärvet Haruna Garba.
– Jag ska ner till Malta ett par dagar, jag bodde ju där tidigare. Min bror bor där fortfarande, så jag ska hälsa på honom. Självklart ska jag träna och hålla igång också, jag kanske tar med mig en boll ner till stranden och trixar lite till exempel.

Den ivorianske mittbacken med den fruktade vänstersläggan till skott, Souleymane Kone, bodde i Belgien i fem år, och det är dit han återvänder under sin ledighet.
– Ja, jag åker ner för att hälsa på vänner som jag har kvar sedan jag bodde där. Det är Bryssel jag ska till, det var där jag bodde under min tid i Belgien. Precis som Haruna kommer jag också att hålla igång och träna en hel del. Vi får se, det kanske blir lite “street-fotboll” till och med.

En som däremot stannar i Sverige under ledigheten är den välbekante kantspringaren Haris Radetinac. Han hade eventuellt tänkt åka iväg men blir kvar hemma.
– Jag blir kvar och tränar lite extra istället. Tanken är ju att jag ska vara med på allvar efter sommaruppehållet. Hade jag åkt utomlands hade det nog varit svårare att hålla den träningsmängd som jag vill och behöver ha. Det mesta av träningen kommer jag att sköta själv och göra individuellt, men jag kommer också att öva en del med min sjukgymnast på Sophiahemmet. Så det blir full fokus på träning för min del!

l