Jacob Une Larsson: ”Hårt jobb nyckeln till framgång”

Fredagens träning på Tele2 Arena inför derbyt bjöd på mycket taktik och en hel del matchspel. Som vanligt sköttes defensiven noggrant och fokuserat av Jacob Une Larsson som pustade ut efteråt och passade på att ge sin syn på en match som är laddad med en enormt mycket värde i form av både rivalitet och pågående toppstrid.
– Det är dags nu att vinna ett derby. Vi har haft bra form på sistone även om det var surt i Borås. Men vi kliver in i den här matchen med gott självförtroende och siktar så klart på tre poäng, säger Jacob som snabbt poängterar vikten av att inte tumma en millimeter på fokuseringen.
– Det är klart att det finns en fördel med ett bra självförtroende. Men det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften och jobba hårt för att fortsätta med den trenden.

Ett signifikativt uttalande från ”Jake” som ogärna seglar iväg utan alltid sätter det hårda jobbet främst. Ältandet av historia och statistik är dock ingenting som finns med i det Une-Larssonska medvetandet inför söndagens drabbning.
– Ett derby är ett alltid ett derby. Det är det som händer där och då som gäller och vad som har varit innan eller kommer efter ska inte spela någon stor roll för oss på planen. Det handlar om att vara påkopplade och visa upp samma form som vi har haft hittills, säger Jacob vars personliga form har pekat fortsatt uppåt under hösten.
– Det har känts bra för min del. Mycket handlar om att göra sina medspelare bra och där får jag stor hjälp av de övriga i backlinjen. Jag hoppas att jag kan hjälpa dem lika mycket som de hjälper mig, så vi fortsätter att gneta på där bak.

Analysen av motståndarlaget är påbörjad men den stora genomgången av de grönvita kommer att ske under lördagen.
– Vi har tittat lite på Hammarby men kommer att sätta oss mer och gå igenom det imorgon. De har väl blivit lite mer spelande sedan deras sommarfönster, innan var det mer längre bollar på spelare som gick upp i skarv. Men nu är de mer passningsinriktade med sina nyförvärv så det blir två bollskickliga lag som möts, konstaterar ”Jake” som i likhet med många andra får en stor mental kick av derbyn.
– Det är fantastiskt kul. Det är ju alltid bra stämning när i spelar hemma men derbyn är ju någonting extra så det blir underbart att få spela den här matchen på vår hemmaplan.

 

l