Haruna Garba klar för Djurgården 

Den nigerianske anfallaren Haruna Garba skriver på ett treårskontrakt med Djurgården.

Efter att ha varit på plats för provspel – och dessutom hunnit visa upp sig som målskytt i träningsmatchen mot Tromsö – erbjuds nu Haruna Garba ett treårskontrakt med DIF. Ett efterlängtat besked för den 23-årige nigerianske forwarden som kom hit med ambitionen att ta en plats i truppen och som nu blir en del av Kaknäs.
– Det är en ära för mig att få spela för Djurgården. En massiv känsla att få vara en del av det här laget och få bära tröjan och klubbmärket. Jag vet att det är väldigt många supportar på matcherna och jag hoppas att jag kan glädja dem med mina insatser, säger Haruna som är extra taggad efter att ha sett en del klipp på DIF-matcher innan han kom hit.
– Som jag nämnt tidigare har jag sett via klipp vilken stämning det är med DIF-publiken, speciellt på derbymatcherna. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva det och även att kunna ge fansen något att jubla åt.

Tidigare har han levererat fullträffar i Hamrin Spartans FC och Sliema Wanderers (Malta), FK Kruoja (Litauen) och senast i Dubai SFC. Att Haruna är här för att fortsätta göra mål är inget han hymlar med och han inledde produktionen i träningsmatchen mot Tromsö.
– Det var en superb känsla att få göra mål i första matchen, som striker kunde jag inte fått en bättre start. Jag tränar hårt nu och behöver få några fler matcher i kroppen för att komma upp till maxnivå, men jag är på gång. Jag är ännu inte helt van vid underlaget här men på Malta spelade jag ibland matcher på konstgräs så det är inte helt nytt för mig.

Haruna är öppen och glad som person, vilket märks, och han känner att han har kommit bra in i laget på kort tid.
– Alla i Djurgården har varit väldigt välkomnande och låtit mig komma in i gruppen. Det är en familjär stämning i det här laget och jag tror att vi kan skapa goda resultat tillsammans, säger Haruna som även har höga ambitioner för egen del.
– Jag siktar alltid högt och riktar in mig på att göra tvåsiffrigt antal mål i Allsvenskan. Det är min målsättning för säsongen.

För sportchef Bosse Anderssons del kan han nu räkna in en ny tung pjäs i anfallsledet och han är givetvis nöjd med att ha övergången klar. Speciellt med tanke på att det tog lite tid att få ihop bitarna.
– Vi hade en ganska klar bild i somras och då var Garba på väg till Dubai. Sedan så kontaktade han mig vid årsskiftet och ville komma hit och vid den tidpunkten så visste vi att det var en stark fysisk forward som har näsa för mål och den typen av egenskaper som vi har letat efter. Därefter började en process och vi hade som målsättning att Garba skulle vara här i slutet av januari då vi inledde en visumprocess. Den blev dock långdragen, vilket var oförståeligt, och det gjorde att han istället anlände den 13 mars. Men vi hade hela tiden god kontakt under tiden och han är en otroligt fin person utanför planen. Så det växte fram ett förtroende under den tiden, säger Bosse som är väl medveten om att Garba inte har kunnat träna för fullt på det sätt som det var tänkt.
– Vi hade en klar bild av att han inte har kunnat vara med och träna med oss i januari och februari under försäsongen. Men han är väldigt ambitiös och vi har ett behov av hans spelartyp och jag tror att vi kan träna upp honom snabbt. Han har smält in i laget snabbt och gör ett bra jobb som vi kommer att ha nytta av. Så vi erbjuder honom ett treårsavtal och han har visat att han är angelägen att vara i den här miljön och utvecklas hos oss. För vår del hoppas vi på ett bra samarbete och som saker har utvecklat sig har det inte blivit som vi trodde beträffande forwardsbiten. Tanken var egentligen att han skulle få komma hit i lugn och ro och utvecklas . Det hade känts tryggare men nu kan det vara skarpt läge direkt och att han kastas in i hetluften omgående. Men jag är övertygad om att han klarat det utmärkt, summerar Bosse.

Läs mer om Haruna Garba här.

Se DIFTV-klipp med Haruna Garba och Bosse Andersson nedan:

 

Attachment

l