Hemsk söndag på Hisingen

difdepp

Häcken – Djurgården 5-0 (2-0)

1-0 Nasiru Mohammed (40)
2-0 Paulinho (43)
3-0 Paulinho (51)
4-0 Nasiru Mohammed (64)
5-0 Johan Hammar (73)

Domare: Andreas Ekberg
Varningar DIF: Jesper Karlström, Kevin Walker
Publik: 3384

Laget:
Andreas Isaksson (k)
Jacob Une Larsson, Erik Johansson, Markus Danielsson, Jonas Olsson (k), Jonathan Augustinsson
Jonathan Ring (Radetinac, 46), Kevin Walker, Jesper Karlström (Eddahri, 68), Nicklas Bärkroth
Kerim Mrabti, Aliou Badji (Kozica, 62),
Avbytare: Tommi Vaiho, Niklas Gunnarsson, Jonas Olsson, Haris Radetinac, Besard Sabovic, Dzenis Kozica, Omar Eddahri

Matchrapport:

Himlen över Bravida Arena var klarblå men för Djurgården blev det en nattsvart söndagseftermiddag. Trots en lovande matchinledning och röststarkt stöd från bortaläktaren inkasserades den största förlusten sedan 2009. Häcken vann med 5-0 (2-0) efter två mål vardera av Nasiru Mohammed och Paulinho följt av ett nickmål av Johan Hammar.

Bortsett från ett farligt frisparksläge för Paulinho var Djurgården det något bättre laget under den inledande kvarten. DIF såg ut att ta initiativet i matchen och hade ett klart övertag i bollinnehavet. Några målchanser skapades inte men det fanns intentioner i offensiven och ett par fina inlägg från Jacob Une Larsson mot bortre stopen hade mycket väl kunnat resultera.

Hemmalaget tog emellertid över matchen med hjälp av en frenetisk press på bollhållande motståndare och högkvalitativa omställningar. Med Paulinho i spetsen började de gulsvarta att komma till avslut framför Andreas Isaksson. Chanserna hade avlöst varandra när nollan sprack i den 40:e minuten. Nasiru Mohammed tog sig skickligt igenom ett välbefolkat straffområde och kunde pricka in ledningsmålet.

Olyckligt nog skulle det komma mer innan den första halvleken var över. Häckens anfallare Alexander Jeremejeff föll som en fura i straffområdet och medan han höll sig om vristen visade repriskameran att Erik Johansson aldrig rörde honom. Tyvärr hade Andreas Ekberg redan pekat på straffpunkten, från vilken Paulinho enkelt sköt in 2-0.

Innan halvlekens intensiva slutskede var över spelade Kerim Mrabti fram en djupledslöpande Aliou Badji till en riktigt bra chans att reducera, men Peter Abrahamsson i Häckens mål lyckades rädda till hörna.

– Det känns som att det är relativt jämnt där ute men när det kommer till målchanser så är Häcken mycket vassare än vad vi är, sa Nicklas Bärkroth i halvtid.

Den andra halvleken blev en mardröm. Ett försök med en 3-5-2-uppställning gav ingen önskad effekt och i stället ökade Paulinho på till 3-0 i den 51:a minuten. Özcan försökte få fart på anfallsspelet genom att byta in Haris Radetinac och Dzenis Kozica, men i stället var det Nasiru Mohammed som ökade på Häckens ledning. Djurgården var nu inne i en oerhört tung period och släppte även in ett femte mål på en hörna som Johan Hammar nådde högst på. Då återstod nästan 20 minuter, men lyckligtvis fick de blårandiga ordning på styrkorna samtidigt som hemmalaget drog ner på tempot.

När Dzenis Kozica prickade in ett tröstmål i den 83:e minuten blev det, enligt reprisbilderna felaktigt, avvinkat för offside. Nej, det här var verkligen inte Djurgårdens dag i Göteborg.

– Supportrarna förtjänar all respekt och beröm. De höll igång hela matchen trots att vi låg under med 5-0. Det gjorde ett fantastiskt jobb, det gjorde inte vi, sa DIF-tränaren Özcan Melkemichel.

Attachment

difdepp
l