Hoppfulla besked för Jonas Olsson

Den strålande insatsen mot Elfsborg bjöd på underhållande fotboll och hög stämning men innehöll också ett orosmoment i form av Jonas Olsson som tvingades lämna planen med en skadad ljumske i slutet av första halvlek. Några dagar senare är dock det Olssonska leendet åter på plats under rehab-passet på Kaknäs och han är förhoppningsfull om att kunna vara tillbaka i spel hyfsat snart.
– Det känns rätt bra ändå. Jag har gjort ultraljud och magnetröntgen och det var ganska positivt så vi får se hur det blir. Det är fyra dagar kvar till matchen mot Malmö så jag kör på med rehab så får vi se hur jag svarar på det. Som skåning är Malmö borta ingen match man vill missa så jag ska göra vad jag kan för att bli frisk, säger Jonas.

Något som även gläder Djurgårdens naprapat Christian Andersson som kunde andas ut efter att torsdagens genomgång av röntgenbilderna visat att det inte handlar om någon långvarig skadefrånvaro.
– Vi kan konstatera att det inte rör sig om någon allvarlig skada utan vi räknar med att ha Jonas tillbaka inom en snar framtid, säger Christian.

Som vanligt i de här sammanhangen är det alltid svårt att specificera exakt hur många dagar det rör sig om men det blir inte aktuellt med något risktagande. Speciellt med tanke på att allt kändes bra i kroppen innan avsparken mot Elfsborg, enligt Jonas.
– Jag hade lite problem i veckan med ljumsken och tränade ganska sporadiskt. Det var helt lugnt i början av matchen men sedan när jag slog en längre boll mot Gustav (Engvall) så högg det till. Jag kände att det inte funkade att köra vidare, det gjorde och när jag vände och sköt ifrån. Så det var inte mycket att snacka om och jag tror att det var klokt att gå av i tid. Rehabtiden blir ju kortare nu än om man försökt fortsätta att köra vidare, säger Jonas som inte haft några ljumskproblem tidigare.
– Nej, det är nytt för min del. Men jag tycker att vi gör en jäkligt bra match. Vi är med från början som vi vart i alla matcher hittills egentligen och nu gjorde vi en ny bra start. Den här gången fick vi utdelning tidigt så det var en lättnad att få en första seger och lite arbetsro. Jag tycker att vi visar mycket kvaliteter och en hög högstanivå i laget.

Se DIFTV med Djurgårdens naprapat Christian Andersson om beskedet här:

Attachment

l