Inför AIK-Djurgården

När: Söndag 27 augusti kl. 15.00
Var: Friends Arena
Hur: Ses på plats, förköp till DIF-sektioner gör du här. Supporterföreningen Järnkaminerna genomför Supportrarnas halvlek där man uppmanar samtliga Djurgårdare att stolt bära den blårandiga matchtröjan och vara på plats utanför Friends Arena redan när entréerna öppnar 13:30. När alla kommit in kör Supportrarnas halvlek igång och håller på i 45 minuter innan själva matchen startar.
Truppen:
1  Andreas Isaksson, 30 Tommi Vaiho
3  Elliot Käck, 4  Jacob Une Larsson, 5  Niklas Gunnarsson, 12 Jonathan Augustinsson, 13 Jonas Olsson
6 Jesper Karlström, 7 Magnus Eriksson, 8  Kevin Walker, 9  Haris Radetinac, 10 Kerim Mrabti, 16 Kim Källström, 58 Othman El Kabir
17. Gustav Engvall, 20 Aliou Badji, 21. Julian Kristoffersen, 24 Tinotenda Kadewere.
Icke aktuella spelare: Marcus Hansson, Oscar Jonsson
Missar nästa match vid gult kort: Kevin Walker, Andreas Isaksson, Othman El Kabir
Domare: Stefan Johannesson

Özcan om derbyt

Med tanke på derbyhistoriken känns det onekligen som att den resultatmässiga pressen förflyttas betydligt mer över på AIK medan Djurgården kan slå ur underläge. För Özcan Melkemichels del vill han dock inte spekulera i det som varit utan riktar enbart in sig på det som ligger framför oss. Stockholmsderby och allsvenskans största match där det lär bjudas på en rejäl drabbning med hög intensitet på Friends Arena.
– Det känns verkligen roligt. Jag gillar alla matcher men derbyn har verkligen en speciell karaktär. Förutom att det är ett derby så är det ju också mycket som står på spel rent poängmässigt i toppstriden, säger Özcan som konstaterar att formkurvan ser bra ut för blåränderna i dagsläget.
– Det kommer att bli en tuff match, så mycket vet vi. Jag känner att vi är i bra form och vi åker till Solna för att ta tre poäng. Vi har inte vunnit ett derby på länge och nu känner vi att det är dags.

Motståndarna 

Solna-klubben får klara sig utan avstängde Amin Affane och har i övrigt blandat och gett på sistone. Hemmaförlust med 0-1 mot Kalmar följdes av vinst med 4-1 mot Sirius för att sedan fortsätta med kryss hemma mot AFC Eskilstuna följt av en bortaseger med 3-0 mot Östersund. En varannan-princip med svaga allsvenska hemmamatcher som gärna får fortsätta men derbyn följer som bekant inga regler och Özcan vet att det kommer att bjudas på tufft motstånd.
– AIK är ett bra lag med framför allt en solid defensiv. De har skickliga spelare även offensivt med Stefanelli, Goitom och Obasi som är tillbaka efter sommaruppehållet. De tre är skickliga och sedan har de sina wingbacks som är offensiva. Dessutom har Kristoffer Olsson vuxit efter sommaruppehållet så det är ett spelskickligt lag med stark defensiv. Det gäller för oss att kunna prestera på topp om vi ska rå på dem men jag tycker att vår form talar för oss. Vi har varit väldigt stabila och inte haft några dippar där vår lägstanivå har blivit mycket högre. Sedan vet vi att vi har en väldigt hög högstanivå vilket vi såg mot Malmö och Östersund. Vi har gjort några riktigt bra matcher på sistone och det är den prestationsnivån vi ska ha på söndag.

Truppkollen

Det är få frågetecken i truppen där Andreas Isaksson är redo för spel medan knäskadade Marcus Hansson och revbensskadade Oscar Jonsson missar matchen. Felix Beijmos medverkan är således det enda som behöver rätas ut där prognosen ännu inte är spikad.
– Grabbarna känns starka och redo men några skavanker har vi i laget. Marcus Hansson kommer definitivt inte att vara med och i övrigt har vi ett frågetecken för Felix Beijmo. Det mest troliga är väl att han inte kan vara med men man ska aldrig säga aldrig. Mycket kan hända och det är två dagar kvar till match så vi får se, summerar Özcan.

Attachment

l