Inför AIK-Djurgården

AIK-Djurgården

Söndag den 18 mars kl. 18.15, Friends Arena – biljett köper du här.
Domare: Andreas Ekberg

Cupäventyret rullar vidare och intensiteten ökar rejält med derby i semifinal mot ärkerivalen AIK. En match som blir glödhet med stora mängder prestige och en finalplats i potten där Özcan Melkemichels manskap ånyo ställs mot tufft motstånd.

För Djurgårdens del är formen fortsatt god och en obesegrad försäsong har följts upp med fyra raka segrar i Svenska Cupen men nollan intakt hela vägen. Onekligen ett bra utgångsläge för laget och Özcan som är märkbart taggad inför derbyt.
– Det är en oerhört rolig match som betyder väldigt mycket. Det är en semifinal som kan ge oss en finalplats i cupen och att vinna en titel skulle betyda mycket för oss. Så det här är en match som vi verkligen ser fram emot, konstaterar han.

”För oss gäller det att vara kreativa i offensiven”

Läget i truppen

Den andra vågen av influensa har nu klingat av i laget och Özcan kunde glädja sig åt en välfylld träning under fredagen med högt tempo och pigga ben.
– Alla är friska och sjukdomarna verkar äntligen vara över så det ser bra ut för oss inför söndagen. Vi är välförberedda och gör ytterligare en träning på lördag då vi tittar på de sista detaljerna och går igenom offensiven. Sedan kör vi.

Motståndarkollen

AIK har precis som Djurgården gått fullt i cupen och nämnts flitigt i favorittipsen inför starten av Allsvenskan. De svartgula har värvat flitigt och Özcan har god koll på vad som väntar.
– De har förstärkt väldigt mycket inför året och hade ett bra lag redan i fjol. Även om de tappat några så har de fått in ännu mer klass om man tittar individuellt. Ett disciplinerat lag i försvarsspelet som gör det svårt att hitta luckor. De kommer förmodligen att ge oss några ytor och för oss gäller det att vara kreativa i offensiven och inte fastna i deras fälla, säger Özcan som har samlat på sig mycket erfarenhet av att möta lag som precis som AIK spelar 3-5-2 med sk. wingbacks.
– Det är inga problem för oss. Vi har mött många lag som spelar som de gör så det är inget vi bekymrar oss för.

Med tanke på hockeyns kvartsfinal på söndag kommer det att gå bussar från Hovet direkt till Friends Arena. Mer info om detta hittar du här.

 

Attachment

l