Inför Ajax Cape Town – DIF

Ajax Cape Town – Djurgården 

Onsdag 24 januari 16.00 (svensk tid), Kapstaden

Efter mycket om och men väntar årets första träningsmatch när Djurgården tar sig an Ajax Cape Town på onsdag. Matchen ställdes först in på grund av diverse omständigheter men kan nu alltså genomföras och DIF-tränare Özcan Melkemichel får en första möjlighet att testa sitt manskap i skarpt läge under 2018.
– Vi får en match för hela truppen och kommer att lufta i princip två startelvor där alla får vara med och visa upp sig. Vi har inte spelat på fullstor plan så många gånger under försäsongen, vi har haft tillgång till det men fokuserat mer på stationsträningar, smålagsspel i kombination med löpningar och styrka. Men vi har haft större spelytor nu under träningen på lägret som vi följer upp med nittio minuter match på onsdag. Det blir en rolig del av lägret där vi får se alla i aktion på planen, säger Özcan.

” Vi kommer att lufta två startelvor där alla får vara med och visa upp sig”

Läget i truppen

Det har varit en del skavanker i truppen och även om det inte handlar om några allvarliga åkommor vill Özcan inte ta några onödiga risker.
– Jonathan Ring har en känning i knäet och står över match. Det är ingen större fara med det och vi tror att han är igång inom en vecka igen. Jonas Olsson tar vi det också försiktigt med eftersom han bara tränat med laget under en vecka. Även Haris har haft en liten känning i knäet, han har kört på bra här nere men vi vill inte ta några risker så Haris vilar också.

Motståndarkollen

Ajax Cape Town är ett färskt lag som bildades så sent som 1999 genom en sammanslagning av två lag från Kapstaden: Seven Stars och Cape Town Spurs. Laget har ännu inte vunnit Premier Soccer League (Sydafrikas högsta division) men har varit nära med tre andraplatser 2003, 2007 och 2010. Ajax har också exporterat ett antal välkända spelare till holländska Ajax som till exempel Steven Pienaar, Daylon Claasen och Eyong Enoh som sedan fortsatt karriären i Europa.

I år har ”Urban Warriors”, som laget kallas, dock haft det kämpigare. I nuläget ligger de på en femtonde plats i ABSA Premiership (högsta serien), men Özcan Melkemichel tror ändå på en ”intressant utmaning mot ett lag som är mitt inne i säsongen”.

Matchen kommer inte att kunna livesändas men filmas på plats av DIFTV så gott omständigheterna tillåter.

Se DIFTV med Özcan inför matchen, läser du i appen finns klippet i DIFTV-menyn.

Attachment

l