Inför allsvenska premiären DIF-Sirius

När: Måndag 3 april 19.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses givetvis på plats. En bra bit över 24000 sålda biljetter i skrivande stund borgar för ett ruggigt tryck på läktarna. Men än finns det några platser kvar om du ännu inte införskaffat biljett, klicka här för att köpa.
Händer på Tele2 Arena: Premiären blir en massiv publikfest med flagghav på hela arenan och det är ingen vågad gissning att vi får se ett tifo av sedvanligt hög klass. Dessutom finns guldhjältarna i damernas hockeylag på plats för att hyllas i pausen.
TV: För dig som inte kan vara på plats visas matchen på C More. Använd följande länk när du köper matchen så gynnar det Djurgården Fotboll.
Taket: Kommer att vara öppet.
Souvenirer: Försäljning sker i souvenirtältet mellan kl. 17-19. Som medlem i DIF Fotboll har du 10% rabatt mot uppvisande av giltigt medlemskort(gäller ej i kombination med andra erbjudanden). Betalning sker endast via kort (ej swish). Du kan även handla souvenirer i DIF-butiken i Globen Shopping som håller öppet 10-19 under måndagen. Klicka här för att se DIFTV med souveniransvarige Alex Colluci som laddar inför premiären.
Truppen: 1. Andreas Isaksson, 30. Tommi Vaiho – 3. Elliot Käck, 4. Jacob Une Larsson, 5. Niklas Gunnarsson, 12. Jonathan Augustinsson, 13. Jonas Olsson, 22. Felix Beijmo – 6. Jesper Karlström, 7. Magnus Eriksson, 8. Kevin Walker, 10. Kerim Mrabti, 16. Kim Källström, 58. Othman El Kabir – 17. Gustav Engvall, 20. Aliou Badji, 24. Tinotenda Kadewere, 29. Haruna Garba.
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac
Domare: Mohammed Al-Hakim
Matchvärd: 

Äntligen dags för premiär efter månader av allsvensk fotbollsabstinens. Tele2 Arena ser ut att bli fullsatt, Djurgården har en mycket intressant trupp och det är upplagt för en grym fotbollsfest på måndag. För Özcan Melkemichels del pekade mungiporna uppåt under lördagens träning och han har fått in intressanta truppförstärkningar som han kan laborera med inför premiären.
– Det ser bra ut tycker jag. Vi har fått in alla bitar och de har börjat falla på plats. Det är en bra grupp nu med mycket erfarenhet samtidigt som vi har mycket ungt också så det är en väldigt bra mix. Det ska bli ett intressant år för oss och nu gäller det att få ihop allting. Det är många som kommer väldigt sent och de kan ta en tid innan allt faller på plats. Men vi är tillräckligt bra för att kunna gå ut och vinna varje match, säger Özcan som har angenäma valmöjligheter i startelvan.
– Där är vi inte riktigt klara. Vi hade en träning igår på Kaknäs där vi såg många bra insatser och idag har vi lite andra varianter på vissa positioner. På det stora hela har vi bilden klar men vi behöver kanske fundera extra på några olika positioner.

Att dessutom få göra sin första allsvenska match som tränare för Djurgården inför en massiv hemmapublik ger onekligen matchen en extra krydda.
– Det känns fantastiskt. Jag ser fram emot den här matchen enormt mycket och jag vet att killarna gör det också så det ska bli jättekul. Nu är det en kraftansamling med en sista träning imorgon och man känner anspänningen nu. Det viktiga är att vi kommer hit till arenan, njuter och verkligen gör vårt bästa.

Motståndarna

Sirius är tillbaka i Allsvenskan för första gången sedan 1974, tre säsonger har laget genomfört i högsta serien (1969, 1973, 1974) och nu är det som sagt dags igen. Avancemanget säkrades genom en förstaplats i Superettan och det är bevisligen ett skickligt lag som väntar. Något avancemang i Svenska Cupen blev det dock inte för Sirius som kryssade mot IFK Göteborg (2-2), förlorade mot AIK (0-1) och vann mot Gefle (4-0). ”Vi har haft en lite småbråkig försäsong med en del skador men det börjar ordna upp sig nu och jag tror att vi kommer att vara där vi vill vara inför premiären”, sa Sirius tränaren Kim Bergstrand under upptaktsträffen (se hela DIFTV-intervjun här)

En hel del namn känns igen hos Sirius som Jesper Arvidsson och Daniel Jarl, båda med förflutet i DIF. Men även anfallaren Ante Björkenbaum har varit på blårandigt provspel. DIF-tränare Özcan Melkemichel har hunnit se en hel del av de blåsvarta vid det här laget och har god koll på vad som väntar.
– Jag har följt Sirius i många år nu och kan dem väldigt väl. Det är ett riktigt bra lag, framför allt ett lag med en stomme som har spelat ihop väldigt länge. De har även haft kontinuitet på tränarsidan under många år och alla i laget kan deras spelide. Så det är ett spelskickligt lag med många kvicka, tekniska spelare och de har också tyngd i laget på några positioner. Dessutom är de bra på fasta situationer så det är ett motståndarlag som kommer att vara tuffa att möta. Men vi är så pass bra att vi ska gå ut och vinna den här matchen, menar Özcan som vet att det finns vissa brister hos Sirius.
– Det är viktigt att vi är med på deras styrkor men sedan har vi lokaliserat svagheter och jag kan som sagt Sirius väl. Kan vi spela på de svagheterna så kommer det att ge oss många möjligheter.

Truppkollen

Det var full fart med inkommande och utgående spelare under transferfönstret och nu finns både Gustav Engvall och Felix Beijmo på plats medan Tim Björkström och Daniel Berntsen lämnat, detta samtidigt som Jonas Olsson har hunnit komma in i laget ordentligt. I övrigt är det bara Haris Radetinac som saknas, enligt Özcan.
– Jättekul att ha Engvall och Beijmo med oss. De spetsar ju till truppen och konkurrens situationen blir ju ännu tuffare. Vi får in lite andra spelartyper som vi kanske inte har haft tidigare. Med Felix får vi in en kille med fantastisk högerfot och bra uppspel som orkar springa längs kanten hela tiden tack vare en bra fysik. Med Engvall får vi en rörlig anfallsspelare som är smart, tillför djupledsspel i anfallen och förhoppningsvis med god näsa för mål. Han har ju inte hunnit spela så många matcher med Bristol men han spelade ju två landskamper med U21-landslaget och har tränat bra. Han behöver självklart tid att hitta in i sin nya förening men han ska kunna vara redo för spel med oss på måndag.
– Peppar, peppar så har vi inga övriga skador och det är fantastiskt kul inför en premiär. De flesta har hållit igång hela vintern och med undantag för Tino har vi varit förskonade från skador som gjort att man missat försäsongen. Men nu är alla friska, redo och taggade.

Foto: Johan Sahlén

Attachment

l