Inför Åtvidaberg-DIF (uppdaterad)

  • i

Tredje träningsmatchen för säsongen väntar för DIF på lördag och färden går ner till Kopparvallen för match mot Åtvidaberg, en förmodat jämbördig motståndare med tanke på att ÅFF slutade på åttondeplats strax efter DIF förra året. Normalt sett en bra möjlighet för Pelle Olssons att laborera med lagpusslandet inför tävlingssäsongen. Dessvärre är det en decimerad skara, på grund av sjukdomar, skavanker och annat, som sätter sig i bussen på lördag. Något som ändrar premisserna för Pelles matchning.
– Vi tar de som är friska och spelar. Just nu har vi 18 utespelare i A-truppen och utav dem är det fyra eller eventuellt fem som inte är disponibla i nuläget, sen får vi se om vi behöver fylla ut med några spelare från U19 på bänken. Annars så försöker vi fördela matchtiden på ett bra sätt mellan de som är med och vi har ju trots allt fått tillbaka en spelare i form av Alexander Faltsetas som kommer att få välbehövlig matchtid på lördag, resonerar Pelle.

Åtvidaberg har hunnit med en träningsmatch i år då Örebro besegrades med 3-2 på hemmaplan. ÅFF hade i den matchen skiftat till 4-2-3-1, från det 4-4-2-spel som de hade under Peter Swärds ledning, och laget är en bra indikator för DIF att mäta sig mot, enligt Pelle.
– De har ju legat runt Djurgårdens position de senaste åren och har fått en ny tränare i Roar Hansen. Så det är ett bra motstånd för oss i nuläget. Sen tycker jag också att det är en viktig del att vi spelar på en allsvensk arena och får uppleva den inramning som gäller för oss sen när serien drar igång. Förutsättningarna på försäsongen är ofta olika och det brukar vara en del mindre och sämre planer, men nu spelade vi på stora ytor senast i Norrköping och det är ju det som kommer att gälla även när vi kommer dit nästa gång. Det blir samma sak öven mot Åtvidaberg och det känns bra att vi får den typen av träningsmatcher. Nästa helg blir det ju match på vår egen hemmaplan mot HJK Helsingfors så det här är ett bra upplägg på försäsongen, summerar Pelle.

När: Lördag 31 januari 13.00
Var: Kopparvallen
Hur: Ses på plats för de som har möjlighet. ÅFF TV sänder matchen, länk hittar du här.
Laget:

Jesper Karlström har lämnat återbud pga sjukdom. Kevin Walker går in i hans ställe i startelvan och Marijan Cosic tar plats på bänken.

Kenneth Höie

Stefan Karlsson – Tim Björkström – Emil Bergström – Omar Colley

Haris Radetinac – Kevin Walker – Alexander Faltsetas – Elliot Käck

Sebastian Andersson – Sam Johnson.

Bänk: Hampus Nilsson, Jakob Glasberg, Soo Yong Yoon, Amadou Jawo, Marijan Cosic

Soo Yong Yoon tillhör Nike Academy och är här och provtränar i DIF under veckan.

l