Inför Åtvidaberg-Djurgården

150511 Jubel och depp efter mål 2-2 av Djurgårdens Nyasha Mushekwi under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Åtvidaberg och Djurgården den 11 maj 2015 i Åtvidaberg. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Åtvidaberg-Djurgården

När: Tisdag 1 mars kl.15.00
Var: Kopparvallen
Hur: Matchen kommer att sändas live av ÅFFTV och kostar 69:- .
Startelva:

Hampus Nilsson

Stefan Karlsson, Tim Björkström (k), Markus Enström (U19), Wille Nilsson (U19)

Seon-Min Moon, Besard Sabovic, Tino Kadewere, Mihlali Mayambela

Amadou Jawo, Michael Olunga

Bänk: Oscar Jonsson, Daniel Johnsson, Noel Holm, Mattias Bouvin, Alex Mutic

Pelle om matchen

Med tanke på att matchen ligger tätt inpå söndagens cupmatch blir det spelare i behov av matchspel som åker ner till Kopparvallen, enligt Pelle Olsson som dock måste anpassa sig till lite nya skador som tillkommit.
– Vi hade ju ett läge inför början av den här veckan där vi tyckte att vi hade många spelare som var friska men inte var spelklara och som blev utan matchspel under några veckor. Då kände vi att vi ville lägga in en match för att ge de här spelarna som inte varit med och spelat cupmatcherna speltid och i det läget såg det ut som att vi skulle ha ett rent lag från A-truppen. Men efter att vi bestämde det så kom Ranégies knäproblematik, Augustinssons lårskada, Michael Jahns provspel med Husqvarna (blev klart nyligen, Micke åker ner under tisdagen) och Marcus Hanssons hjärnskakning vilket gjorde att Jacob Une Larsson fick sjuttio minuter igår. De nya premisserna gör att vi försöker att pussla ihop ett seniorlag men det blir några spelare från U19-truppen, säger Pelle som dock kan glädjas åt att Michael ”Ingenjören” Olunga har tillfrisknat under måndagen och finns med från start.

Motståndarna

Åtvidaberg degraderades från Allsvenskan förra året där laget hamnade på sista plats med endast femton inspelade poäng. Nu väntar ett år i Superettan med tuff konkurrens om tätplatserna för Roar Hansens manskap under 2016. Två Djurgårdare har tillkommit i laget sedan årsskiftet i form av Marijan Cosic och Samuel Holm där den sistnämnde fick speltid som inhoppare i senaste träningsmatchen mot Oskarshamn.

Försäsongsresultat ÅFF

Assyriska-Åtvidaberg 0-0
Åtvidaberg-IFK Värnamo 0-3
Åtvidaberg- FC Linköping City 3-1
Åtvidaberg- Vimmerby 0-1
Åtvidaberg-Oskarshamns AIK 2-2

Attachment

l