Inför BP-Djurgården

BP-Djurgården

Söndag 6 maj kl. 15.00. Grimsta – Beställ matchen på C More här
Domare: Mohammed Al-Hakim

Efter en svit av resultatmässigt motlut i de tre senaste matcherna gäller det nu att få fart på poängsamlandet igen. Härnäst är det bortamatch mot BP som gäller och Özcan Melkemichel har två dagar på sig för att mobilisera sitt manskap inför söndagens möte.
– Det är en viktig match för oss där vi behöver poängen mer än någonsin. Det handlar om att vi har rätt mod, attityd och inställning till den här matchen och det har egentligen aldrig varit något problem i den här gruppen. Nu ska vi ha modet att spela fotboll samtidigt som vi inte ska göra de enkla misstagen i försvarsspelet. På det stora hela gör vi det bra och sedan kommer någon situation som straffar oss väldigt hårt. Det kan vi inte tillåta oss längre utan vi måste vara hundra procent fokuserade och koncentrerade i alla lägen när vi inte har boll, säger Özcan som vill se laget ta ut svängarna ordentligt i den sista tredjedelen av planen.
– Vi ska försvara oss kollektivt med näbbar och klor och samtidigt våga mer i anfallsspelet för att få slutprodukter. Ska vi få det måste vi bygga upp spelet nerifrån och involvera fler spelare i anfallsspelet. Vi måste tro på den spelidén vi har,  det har vi gjort tidigare och det har gått bra. På två veckor har vi inte blivit så mycket sämre utan nu måste vi tillbaks till basics och pusha grabbarna så att de har modet att göra det vi vill.

”Kerim betyder mycket för oss så det är glädjande att han är på väg tillbaka.”

Läget i laget

Kerim Mrabti ser allt piggare ut och kan eventuellt vara redo för en återkomst om fysteamet ger klartecken. Även Felix Beijmo räknar med att kunna träna imorgon och smällen som Haris Radetinac åkte på mot MFF verkar inte vara alltför allvarlig, enligt Özcan.
– Haris tror jag inte att det är någon fara med. Felix har varit magsjuk men han ska vara med oss och träna imorgon och jag tror att han kommer vara tillgänglig för truppen. När det gäller Johan Andersson är det lite mer osäkert, hans fot är fortfarande lite svullen. Utöver det så har vi Jonas Olsson avstängd efter sina två gula men vi har ju Jacob Une Larsson som är en fantastiskt bra fotbollsspelare och mer eller mindre ordinarie. Så det är ingen fara, berättar Özcan som eventuellt får in en viktig offensiv pjäs i form av Kerim Mrabti.
– Han har tränat några pass nu i veckan och nu hoppas jag att han kan träna fullt ut även under lördagen. Han körde för fullt idag och kanske är han uttagningsbar till BP – men definitivt till cupfinalen. Kerim betyder mycket för oss så det är glädjande att han är på väg tillbaka.

Missar nästa match vid gult kort: Fredrik Ulvestad, Marcus Danielson

Motståndarkollen

BP har fått en tuff start med en vinst på de sex första matcherna och befinner sig i nuläget längst ner i tabellen. Backen Mohanad Jeahze är avstängd efter tre gula kort i ett BP-försvar som släppt in mest mål i Allsvenskan (15 st) och förhoppningsvis kan Djurgården utöka den statistiken.
– Vi har gått igenom deras senaste matcher. BP är ett ungt lag med många nya spelare och det tar tid att få ihop saker och ting. Det är också en motståndare som är i stort poängbehov som kommer att kämpa hårt för att ta poäng från oss. Vi ska absolut inte underskatta BP men gör vi inte det så kommer vi att i slutändan vinna matchen för vi har mer kvalitet än vad de har, summerar Özcan.

Attachment

l