Inför BP-Djurgården

BP-Djurgården

Lördag den 24 mars kl. 15.00, Grimsta IP – Visas på C More
Domare: Mohammed Al-Hakim

Cupsuccé och derbyseger i all ära men fotbollen kräver ett ständigt framåtblickande och nu handlar det om att optimera förutsättningarna inför den allsvenska starten. För Djurgårdens del sker det genom ett genrep mot Brommapojkarna på Grimsta där Özcan Melkemichel kan testa, vrida och vända på laget en sista gång innan premiären mot Östersund.
– Det här blir framför allt en möjlighet att ge mer speltid till de som inte fått så mycket speltid och det ska bli intressant att formera laget. Det är rätt många som är borta men vi får ändå ihop en stark startelva och kommer att gå för fullt i matchen, förklarar Özcan.

”Det gäller att se till att spelarna räcker över en hel säsong.”

Läget i truppen

Jonas Olsson fick kliva av i cupderbyt och kommer inte att vara aktuell och i övrigt finns en trio blåränder som representerar i landslaget.
– Vi har Jonathan Augustinsson, Felix Beijmo och Tino Kadewere iväg på landslagsuppdrag. Sedan har vi Jonas Olsson som avstår från spel och Andreas Isaksson som får ledigt av personliga skäl. Utöver det så vilar vi kanske några spelare för att ge dem återhämtning. Det innebär att Kerim Mrabti eventuellt står över, vi får se hur vi gör där. Det är tight med matcherna och det gäller att se till att spelarna räcker över en hel säsong.

Motståndarkollen

Brommapojkarna är tillbaka i Allsvenskan igen efter degraderingen 2014 med ny huvudtränare i form av Luis Pimenta. Ett par välbekanta namn syns i truppen där fd. DIF-spelaren Tim Söderström samt tidigare provspelaren David Ochieng återfinns.

Trots en bra insats i Svenska Cupens gruppspel blev det inget slutspel för BP som efter segrar mot Gefle och Dalkurd besegrades av Malmö FF med 3-1 i gruppfinalen. Visserligen blev det förlust med 0-3 i senaste träningsmatchen mot IFK Göteborg, (och 1-2 för den yngre delen av truppen mot finska SJK dagen därpå), men det är ändå en solid motståndare som väntar för Özcan och hans manskap.
– Jag har tyvärr inte sett BP i år. Vi ska se klipp med dem idag och sedan har vi matchgenomgång på fredag med grabbarna. Men BP brukar alltid vara duktiga med boll och passningsskickliga med många unga spelare som är på en förhållandevis hög nivå sett till deras ålder. Så det blir en intressant match för oss mot allsvenskt motstånd och vi ska försöka behålla den fina sviten vi haft nu under våren och vinna den här matchen, sammanfattar Özcan.

Attachment

l