Inför Cupfinalen DIF-MFF

Final Svenska Cupen Djurgården – Malmö FF

Torsdag den 10 maj kl. 15.00, Tele2 Arena – köp biljett här
Domare: Jonas Eriksson

På torsdag har Djurgården en möjlighet att ta sin första titel sedan 2005 när Malmö väntar i cupfinalen. En eventuell triumf skulle betyda oerhört mycket för föreningen – inte minst nu i en lite turbulent period med några svidande poängtapp – och laget kommer att mötas av storpublik (över 22000 sålda) samt en vackert blårandigt färgad arena. Det uppnås genom att alla har matchtröja på sig eller så köper man en på plats i Djurgårdsbutiken.

För DIF-tränare Özcan Melkemichel gäller det att ladda om och gjuta kraft i truppen och möjligheten att vinna en titel är onekligen en stark drivkraft. Både för Özcan, som har seriesegrar men ingen cuptitel i bagaget, och för revanschhungriga spelare i laget.
– Vi har pratat i gruppen om att det här är en jättemöjlighet för oss. Dels att vinna en titel och dels för att bryta en negativ matchtrend. Så tajmingen är perfekt för oss, säger Özcan som sett till att huvudena hålls högt och blicken riktas framåt på Kaknäs.
– Laget mår bra. Vi har haft mycket samtal med spelarna, både individuellt och i grupp, och det känns bra. Under dagens träning såg vi att fokuseringen och koncentrationen är där den ska vara. Men man ser också att skratten har kommit tillbaka mitt i allvaret. Man måste kunna skratta samtidigt som fokuseringen är hundraprocentig och den kombinationen är viktig. Min känsla är att något bra håller på att byggas upp just nu, signalerna är de rätta och vi har som sagt haft bra snack. Vi har lyft bort tyngden från axlarna inför torsdagen.

”Det viktigaste just nu är skallarna”

Läget i truppen

Jonathan Augustinsson fick kliva av med hjärnskakning och ett antal stygn mot BP medan Kevin Walker lämnade Grimsta med en känning i knäet.
– När det gäller Jonathan Augustinsson så har ju han en hjärnskakning och lär nog inte vara aktuell för spel. I övrigt har vi frågetecken kring Niklas Gunnarsson och Kevin Walker där vi kommer att utvärdera läget inför matchen. Utöver det har Johan Andersson kommit igång igen och annars är alla friska och krya i laget, berättar Özcan som tycker att benen ändå ser pigga ut i laget trots det kompakta spelschemat.
– Vi har försökt rotera på många positioner men några skavanker dyker alltid upp. Vi har ju  varit rätt förskonade från tyngre skador men nu kommer en ny period av tufft matchande så vi måste vara kloka med hur vi sköter återhämtning, kost och sömn. Vi har ett bra team som hjälper spelarna med det men det viktigaste just nu är skallarna. Är du mentalt trött i skallen så blir också kroppen trött, det hänger ihop. Därför gläds jag åt att se att laget ändå mår bra mentalt inför finalen.

Motståndarkollen

Efter den tröga starten i Allsvenskan såg Malmö ut att ha fått ordning på spelet igen när Djurgården gästade och föll med uddamålet. Men nu senast mot Göteborg kom en ny backlash för MFF. Nu handlar torsdagens match om två lag som skakats om rejält inför en final där båda har chansen att ta sin sjunde titel sedan millenieskiftet.
– Malmö åkte på en tuff förlust mot Göteborg igår och har det jobbigt just nu. Utåt har de ju sagt att de ska vinna Allsvenskan och gå till slutspel i Champions League så det här är såklart en tuff start för dem. De har nog också en hel del att fundera på inför sista ronden i våra tre matcher under våren och förhoppningsvis står vi som vinnare på torsdag.

 

Attachment

l