Inför DIF-Eskilstuna United

 

 

Det är dags för premiär i Damallsvenskan. På lördag ställ Djurgården mot förra årets serietrea Eskilstuna United, ett lag som precis som Djurgården har ambitioner om en topplacering i årets tabell. Det blev två spännande matcher lagen emellan förra året, Djurgården vann med 1-0 hemma medan bortamötet slutade 1-1.
– Det är premiär och det är alltid lite speciellt och väldigt kul. För oss blir det första matchen i år på gräs och för flera av spelarna är det första gången med Stadion som hemmaarena. Vi har haft bra matcher mot bra motstånd under våren och vi känner oss redo, säger tränaren Joel Riddez.

Förutsättningarna i år är dock nya, båda lagen har gjort ganska stora förändringar i trupperna. Av de 16 spelare som fanns i Djurgårdens trupp i höstmatchen mot Eskilstuna finns sju stycken inte kvar i truppen. Samtidigt har nio spelare plockats in utifrån under vintern. Vad det betyder får vi se på lördag på Stadion.
– Det finns flera likheter mellan oss och Eskilstuna, båda lagen har nästan halva startelvan utbytt från förra året och båda lagen har ambition att vara högt upp i tabellen. Det blir säkert en tight match med mycket kamp där jag hoppas att vi tar tag i taktpinnen och kan spela vårt spel, säger Joel.

Truppen mot Eskilstuna
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Ingibjörg Sigurdardottir, Ingrid Ryland, Julia Walentowicz, Portia Boakye, Evelina Finndell, Michelle Wörner, Sheila van den Bulk, Fanny Andersson, Wilma Sjöholm, Irma Helin, Malin Diaz, Mia Jalkerud, Jenna Hellstrom, Tilde Lindwall

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Julia Westergren, Filippa Pettersson

Motståndarkollen
Eskilstuna United har varit ett topplag i Damallsvenskan de tre senaste åren. 2015 slutade man tvåa, en poäng efter segrande Rosengård, och de senaste två åren har man varit trea. Interna skytteligan vanns förra året av Mimmi Larsson på 11 mål, lika många som Djurgårdens Mia Jalkerud.
– Eskilstuna har två duktiga anfallare med landslagsmeriter som vi givetvis får hålla koll på och de är skickliga i sina kontringar. Det är ett riktigt bra lag, men självklart har de svagheter som vi givetvis ska försöka utnyttja, menar Joel Riddez.

Bra att veta för dig som ska gå på Djurgården-Eskilstuna United

Ingång sker från Lidingövägen
Enklare servering finns på arenan
Spelare i Djurgården Fotboll har fri entré, se till att du är klädd i Djurgårdens träningsoverall för att visa färgerna.
Mellan klockan 14:00 och 17:00 finns det aktiviteter vid Maratonporten mot Valhallavägen
• Hoppborgar
• Speedshooting med adidas
• Prickskjutning med Stadium
• Skänk gammal träningsutrustning (overaller, skor etc) till Stadium som skickar till behövande med hjälp av Human Bridge. Töm förrådet hemma.

 

 

Attachment

l