Inför DIF-Hammarby

 

Djurgården-Hammarby
Onsdagen den 12 september klockan 19.00 – Stockholms Stadion
Domare: Laura Rapp
Biljetter köper du här

Dagens matchvärd

Djurgården gjorde en tapper insats i den svåra bortamatchen mot Rosengård i förra omgången, men två mål efter misstag i försvarsarbetet gjorde att laget fick åka hem utan poäng.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek där vi spelar jämnt och har en farlig målchans precis som Rosengård. Tyvärr så orkar vi inte riktigt hålla ihop det i andra halvlek och Rosengård tar över mer och mer. Men överlag är prestationen helt okej och det är såklart tråkigt att vi släpper in sådana mål som vi gör och att vi inte kommer till flera lägen, säger tränare Joel Riddez.

Nu väntar ett spännande derby mot Hammarby på Stockholms Stadion, en match där både prestige och viktiga poäng står på spel. Djurgården har tre poäng upp på Limhamn under strecket, Hammarby har fyra. Djurgården vann vårens bortamatch med 1-0 efter mål av Mia Jalkerud.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Jen Pelley (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Julia Walentowicz, Maddie Bauer, Ingrid Ryland, Portia Boakye, Irma Helin, Fanny Andersson, Evelina Finndell, Michelle Wörner, Julia Spetsmark, Sherifatu Sumaila, Mia Jalkerud, Tilde Lindwall, Wilma Sjöholm

Ej tillgängliga: Filippa Pettersson, Julia Westergren, Malin Diaz, Tempest Marie Norlin,

Motståndarkollen
Hammarby ligger på nionde plats med 18 poäng vilket är en poäng mer än Djurgården som har tre raka vinster mot Hammarby och kommer gå för fullt för att plocka hem ännu en derbyvinst. Hammarby är ett lag som spelar med inställning och jobbar hårt för varandra vilket har visat sig då man tagit poäng av flera topplag. För Djurgården gäller det att få stopp på Hammarby Elise Kellond-Knight då hennes speluppfattning från det centrala mittfältet ofta är ett hot matcherna igenom.

– Hammarby ligger precis som oss dåligt till och de behöver poäng så jag tror det kan vara lite nervöst för båda lagen när så mycket står på spel. De kan hota oss på många positioner, Kellond-Knight är ett stort hot med en fin säsong hittills så vi kommer titta på hur vi ska lägga upp försvarsspelet för att få bort henne, men vi kommer även att se hur vi ska lägga upp spelet för andra hot de besitter, menar Joel.

Det blir en riktigt spännande match med både derbynerv och viktiga poäng på spel och laget hoppas på ett riktigt bra stöd från läktaren på onsdag.

– Ska man ta sig till Stadion någon gång så är det på onsdag för ingenting slår derbyn på Stadion, avslutar Joel.

Kan du inte vara på Stockholms Stadion på onsdag 19.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

Attachment

l