Inför DIF-Kristianstads DFF

Söndag 1 juli 14.00, Stockholms Stadion
Domare: Pernilla Larsson

Efter fyra förlustfria matcher blev det i måndags förlust med 0-2 mot Kopparbergs/Göteborgs FC på Stadion.
– Det var en ganska jämn match, vi gjorde en bra första halvlek men en inte riktigt lika bra andra där vi tappade lite efter deras mål. Vi hade lite svårt att ta oss in i deras straffområde men vi får inte glömma att det var ett bra lag vi mötte och jag tycker att det finns mycket både offensivt och defensivt vi kan ta med oss och bygga vidare på, säger tränaren Joel Riddez.

Nu väntar en ny hemmamatch på Stadion och det är bara att ta nya tag. Noterbart är att detta blir sista hemmamatchen för damerna innan man möter IFK Kalmar på stadion den 25 augusti.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Michelle Wörner, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Petronella Ekroth, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz, Filippa Graneld.

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Filippa Pettersson, Jenna Hellstrom, Julia Westergren, Malin Diaz, Ingrid Ryland.

Motståndarkollen
Kristianstad blev i förra omgången årets andra lag att slå serieledande Piteå. Med 15 poäng på nio omgångar ligger man på en fjärdeplats i tabellen med fyra poäng till godo på Djurgården. Av lagets tolv mål i serien har fem gjorts av Therese Ivarsson och fyra av Amanda Edgren, två spelare Djurgården får se upp med.
– Det är en ny tuff motståndare som väntar, ett lag med en klar ambition att tillhöra toppen. De är fysiskt starka och bra på fasta situationer, det kommer att bli mycket kamp. Men vi slog dem i båda mötena förra säsongen och kan vi ta med oss och utveckla de bra sakerna från förra matchen så ska vi ha en bra chans att få med oss tre poäng, säger Joel.


Foto: Johan Sahlén.

Biljetter till matchen köper du här. Det går även att köpa biljetter på plats och har du Djurgårdens matchtröja på dig så köper du biljetter till halva priset.

 

Attachment

l