Inför DIF-LB07

Vad: Djurgården-Limhamn/Bunkeflo i Damallsvenskan
När: Lördagen den 23 september klockan 15.00
Var: Stockholms Stadion
Hur: Ses på plats eller på damallsvenskan.tv
Truppen: Presenteras på fredag
Icke aktuella spelare: Emilia Brodin, Filippa Pettersson, Julia Westergren, Lisa Moazzeni

Med sju omgångar kvar av Damallsvenskan ligger Djurgården på en fjärdeplats i tabellen, tre poäng före lördagens motståndare Limhamn/Bunkeflo, eller LB07 som de ofta kallas. Men Djurgården har snarare siktet inställt på det lilla silvret och tredjeplatsen där Eskilstuna huserar, fyra poäng före DIF. Ska man jagga ikapp det försprånget bör man ta tre poäng mot Limhamn/Bunkeflo, och det ska det finnas alla möjligheter att göra. Vårens bortamöte vann LB07 med 2-1, Djurgårdens målskytt var interna skytteligaledaren Mia Jalkerud.

– Det är en viktig match för att haka på i medaljstriden, LB07 ligger precis efter oss i tabellen och vi vill gärna skapa ett avstånd nedåt. LB07 är en positiv överraskning i år, en nykomling som verkligen försöker spela fotboll. Vi förlorade bortamatchen med 1-2 och har således revansch att utfordra. Vi är obesegrade på höstsäsongen med två vinster och två oavgjorda matcher hittills. Jag tycker att vi har haft bra träningsveckor och vi är riktigt matchsugna igen efter landslagsuppehållet, säger tränaren Joel Riddez.

Noterbart är att DIF Dam är det enda laget i Svensk elitfotboll på både herr- och damsidan  som gjort mål i samtliga seriematcher i år. Så vill du se djurgårdsmål, kom till Stockholms Stadion.

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l