Inför DIF-Piteå

Djurgården-Piteå
Söndagen den 23 september klockan 15.00 – Stockholms Stadion
Domare: Sara Persson
Biljetter köper du här

Med tre raka hemmasegrar mot i tur och ordning IFK Kalmar (2-0), Hammarby (2-1) och Växjö (2-0) är självförtroendet i Djurgården givetvis på topp. Det kan vara bra att ha med på Stadion på söndag då serieledande Piteå kommer på besök.

Förutsättningarna för laget har blivit allt bättre sedan den skadefyllda våren. Spelare kommer tillbaka från skada samtidigt som sommarens nyförvärv stärkt truppen. Nyförvärvet Julia Spetsmark har gjort fyra mål på sina sex matcher i blårandigt.

– Det ser bra ut, vi har tagit poäng på slutet och skaffat oss lite avstånd ner till strecket. Vi har stärkt konkurrenssituationen i laget och även fått mer spets när spelare nu kommit tillbaka och nya kommit in och nu börjar vi även få ihop laget som växer för varje vecka. Nu ska vi göra ett bra avslut på säsongen och det ska bli en kul utmaning att möta Piteå och se var vi står, säger tränaren Joel Riddez.

Truppen

Truppen mot Piteå presenteras på lördag. Klart är dock att Portia Boakye är avstängd, Main Diaz och Tempest-Marie Norlin inte är helt klara med rehabträningen samt att Filippa Pettersson är skadad.

Motståndarkollen
Piteå startade serien med sju raka segrar, bland annat slog man Djurgården hemma med 2-0. Efter det har man beskedligare fem segrar och fem förluster men leder fortfarande serien en poäng före Göteborg. Tre pelare i laget, målvakten Cajsa Andersson, Nina Jakobsson och interna skytteligaledaren Julia Karlernäs (8 mål) togs ut i den senast A-landslagstruppen och. Utöver det är sex spelare i truppen uttagna till U23-landslagets läger i oktober.

– Det blir alltid tuffa matcher mot Piteå, de är fysiska, löpstarka och har bra självförtroende. Men de är absolut inte omöjliga för oss, vi kommer att gå ut för att vinna match, ingen tvekan om det, menar Joel.

Kan du inte vara på Stockholms Stadion på söndag 19.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

Se en intervju med Joel Riddez inför matchen

Attachment

l