Inför DIF-Rosengård

Lördag 5 maj kl. 16.30. Stockholms Stadion – Köp biljetter här
Domare: Sara Wiinikka

En seger på de tre inledande matcherna är givetvis inte den start som damerna hade önskat sig. På lördag finns det möjlighet att ta tre nya poäng, men det är inte årets lättaste match som väntar på Stadion. Rosengård är en av förhandsfavoriterna i serien och har inlett säsongen med två vinster och en oavgjord. Senast slog man Eskilstuna med osannolika 9-0.
– Det är klart att det är lite tungt efter två raka förluster men vi har tränat på bra i veckan. Det fanns en del som var bra senast mot Piteå men vi saknade spets. Försvarsmässigt tycker jag att vi är gedigna men vi måste få igång anfallsspelet bättre, säger Joel Riddez

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Ingrid Ryland, Michelle Wörner, Malin Diaz, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Petronella Ekroth, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Filippa Pettersson, Jenna Hellstrom, Julia Westergren

Motståndarkollen
Rosengård ligger två i serien med sju av nio poäng. 1-1 mot Göteborg i premiären var nog en missräkning, men därefter har man slagit Kalmar med 4-0 och Eskilstuna med 9-0.
– Rosengård är ett väldigt bra lag, de har börjat serien starkt och ser gedigna och samspelta ut. Vi gjorde en jämn match mot dem i cupen och vi vet att vi kan hota dem, men då måste vi prestera på max och det ska vi försöka göra, säger Riddez.

På Stadion
Hoppborgarna finns på plats, det blir också ansiktsmålning, gnuggistatuering och mycket mer. Det finns enklare servering och försäljning av souvenirer.

 

Attachment

l