Inför Djurgården- AFC Eskilstuna

När: Lördagen 27 maj kl. 16.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats, över 13000 biljetter är sålda i nuläget och behaglig sommarvärme utlovad enligt väderleksprognoserna. Kan du inte vara på plats är det C More som gäller, använd följande länk  när du beställer matchen.
Biljetter till matchen: Köper du här.
Händer i samband med matchen: Det kommer att vara mycket familjeaktiviteter på Globentorget innan matchen. I anslutning till souvenirtältet kommer man bland annat från 14.00 kunna spela airhockey och prova på nattduellen (mästarnas mästare).
Souvenirer: Mängder av sköna DIF-souvenirer finns till försäljning i Souvenirtältet från 14-16 på Globentorget och eftersom det är familjetema finns ett utökat sortiment av barnprodukter. Betalning sker endast med kort och du som kan visa upp giltigt medlemskort i DIF Fotboll har 10% på hela sortimentet (gäller ej REA-produkter). Om du mot förmodan inte hittar det du söker tipsar vi om att besöka butiken inne i Globen shopping där vi även säljer biljetter till matchen. För dig som inte kan vara på plats går det självklart bra att handla via difshop.se.
Truppen:
1. Andreas Isaksson 30. Tommi Vaiho
3. Elliot Käck 4. Jacob Une Larsson 5. Niklas Gunnarsson 12. Jonathan Augustinsson 13. Jonas Olsson 19. Marcus Hansson 22. Felix Beijmo
6. Jesper Karlström 7. Magnus Eriksson 8. Kevin Walker 10. Kerim Mrabti 16. Kim Källström 23. Joseph Ceesay 58. Othman El Kabir
11. Amadou Jawo 17. Gustav Engvall 29. Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Tino Kadewere, Haris Radetinac, Aliou Badji
Domare: Bojan Pandzic

Özcan om matchen

Efter måndagens blytunga besvikelse gäller det att än en gång ta sig upp på den flitigt omtalade hästen igen. Grubblerierna är lagda åt sidan och blicken riktas på lördagens hemmamatch mot AFC United även om det tog ett tag att smälta den beska missräkningen, enligt Özcan.
– De första dagarna efter derbyförlusten var tunga men nu har vi samlat ihop oss. Dagen efter var jag allmänt sur och på natten samma dag hade jag svårt att sova. Det är klart att det känns extra när man förlorar ett derby. Men samtidigt ska det ingå i vårt jobb att blicka fram emot nästa match istället,

En match där det skett en rockad på tränarsidan där fd DIF-tränaren Pelle Olsson återfinns hos gästerna och fd AFC-tränaren Özcan Melkemichel nu tränar Djurgården.
– Det är ingen stor grej. Det finns ju taktiska dueller i alla matchen men jag kan AFC bra och Pelle kan Djurgården bra. Sedan har vi ju ändrat till olika spelsätt nu i båda lagen under året så vi får se. Vi är taggade och fullt fokuserade på den här uppgiften och vill väldigt gärna ta tre poäng.

Motståndarna

Det har varit många höjda ögonbryn under AFC:s resa upp genom seriesystemet där Özcan Melkemichel lotsade laget upp till Allsvenskan via Superettan. Nu är tränarrollerna som sagt ombytta och Özcan har givetvis bra koll på sitt gamla lag även om en del har stöpts om under Pelle Olssons ledning.
– Det har blivit lite förändringar där, både i hur man spelar och spelarsammansättning i truppen. Men jag känner dem ju väl och jag har sett AFC ganska mycket i år. Det är inget dåligt lag som många verkar tro när de tittar till läget i tabellen. Å andra sidan; har vi en bra dag när vi når vår fulla kapacitet så vinner vi den här matchen, säger Özcan som räknar med att DIF kommer ha störst bollinnehav på lördag.
– Jag tror att de kommer att ligga lågt och kompakt som de gjorde mot Häcken och Elfsborg och gjort det jobbigt för motståndarna. Men det finns många nycklar och det gäller att vi har ett stort tålamod i vårt anfallsspel och ett högt bolltempo med bra variation i offensiven. Jag har pratat om det på träningen idag och vi kommer att gå igenom det imorgon också när vi analyserar AFC och sätter upp en matchplan.

Truppkollen

Aliou Badji är i Sydkorea och spelar U20-VM med Senegal medan Haris Radetinac matchar sig tillbaka i form med en dryg timmes spel i senaste U21-matchen mot Sirius. För Tino Kadeweres del blir det fortsatt vila och han är inte aktuell för spel på lördag, enligt Özcan.
– Truppen mår utmärkt. Det är inga större bekymmer förutom Tino som är borta och Badji som spelar U20-VM. I övrigt är vi friska och krya.

Attachment

l