Inför Djurgården-Assyriska (med truppen)

Djurgården – Assyriska 

Fredag 9 februari kl.14.00, Tele2 Arena – Visas live på DIFTV

DIF genrepar med dubbla träningsmatcher inför cupstarten mot Degerfors den 19 februari. På fredag inleds det med Assyriska FF på Tele2 Arena och upplägget följer samma mönster som förra veckan där en något yngre elva luftas mot Assyriska samtidigt som ett mer rutinerat lag tar sig an Bodö/Glimt på lördagen.

För tränare Özcan Melkemichels del handlar det om att sätta en startelva inför cupen och prestationerna i helgen sammanräknat med insatserna på träningarna blir avgörande. Några svar gavs redan förra helgen och nu hoppas Özcan på fler kvitton från helgens matcher.
– Vi kommer att köra samma tänk som senast eftersom vi vill ge så många som möjligt chansen att få mycket speltid. Det blir ett lite yngre lag på fredag och ett lite mer toppat mot Bodö/Glimt på lördag.
– Det fanns många positiva saker från matcherna mot Syrianska och HJK som vi kan ta med oss men också saker som vi kan bli bättre på. Vi har gått igenom både försvars- och anfallsspelet under veckan och kommer att jobba vidare med samma mönster där vi vill att saker och ting ska sitta ordentligt inför cupen.

”Assyriska har ett bra lag och det blir en intressant värdemätare för oss”

Läget i truppen

Ett flertal spelare missade förra helgens träningsmatcher men några av dem nu redo för att kliva in förutom Jonathan Ring och Julian Kristoffersen som fortfarande sparas. Av säkerhetsskäl kommer även Hampus Finndell och Andreas Isaksson att vilas i helgens matcher, enligt Özcan.
– Tyvärr har vi lite frånvaro. Vi trodde att vi skulle få fullt manskap från A-truppen i helgen men nu blir det uppblandad med en del juniorer mot Assyriska. Det ställer till planering lite grann men det kommer att gå bra och det är kul för de unga killarna att få visa upp sig.

Truppen: Edwin Holst, Oscar Jonsson – Johan Andersson, Anton Bergholm, Matteo Catenacci, Niklas Gunnarsson, Daniel Johnsson, Patrik Pettersson Hafoka, Cameron Streete – Edward Chilufya, Arnold Ehn, Oliver Granberg, Adrian Hamidi, Amadou Jawo, Rei Schollin – Aliou Badji, Kevin Kielin

Inaktuella spelare: Hampus Finndell, Andreas Isaksson, Julian Kristoffersen, Jonathan Ring

Motståndarkollen

Assyriska slutade på en niondeplats i Division 1 Norra förra säsongen och tränare Albert Krasniqi och övrig lagledning siktar i år sannolikt in sig på en återkomst till Superettan där laget tidigare återfanns mellan 2008-2016.
– Jag har inte full koll på Assyriska i nuvarande skick eftersom det var länge sedan jag såg dem. De åkte ju ner i ettan och gör andra året där nu men de har värvat ganska friskt och vill vara ett topplag i år. De har bland annat plockar in Stefan Batan från Hammarby och Alagie Sosseh från Akropolis så de har ett bra lag på gång. Det kommer att blir en intressant värdemätare för oss och en bra match för killarna som spelar och självklart även för de som ser den på DIFTV, summerar Özcan.

Klicka här för att se matchen på DIFTV, kostnad 29 kr. 

 

Attachment

l