Inför Djurgården – BK Häcken

Djurgården – BK Häcken 

Söndag 22 juli kl. 15.00, Tele2 Arena – köp biljett här
Domare: Glenn Nyberg

Allsvenskan rullar vidare och Djurgården har fortsatt sin obesegrade svit under de två omgångarna som gått sedan återstarten – blåränderna har därmed sex raka allsvenska matcher utan förlust. Nu väntar en ny hemmamatch mot mycket intressant motstånd när BK Häcken gästar – ett lag med lite sviktande formkurva men som alltid brukar bjuda på tufft motstånd.

För Özcan Melkemichels del har han preparerat laget väl men också valt att inte nöta för hårt på manskapet i den rådande tropikvärmen.
– Det har varit en väldigt varm vecka för oss men jag tycker att spelarna gjort det fantstiskt bra ändå, sedan blir det mycket vattenpauser och man får justera så att det inte blir alltför mycket högintensiv träning. Men det är bra att vänja sig vid det och vi ska ju spela match i sådan här temperatur på söndag också, förklarar Özcan som även har ett tight spelschema med EL-kval i veckan att ta hänsyn till när det gäller matchningen.
– Vi har ju väldigt många duktiga fotbollsspelare på många positioner så det är klart att vi kommer att rotera beroende på det egna spelet och motståndare. Vi vill ha fräscha spelare så någon form av rotation lär det säkert bli.

Läget i laget

Det var en stark uppslutning på Kaknäs under torsdagens träningspass med några enstaka frånvarande spelare. Ett gynnsamt läge för Özcan som ger angenäma problem i laguttagningen.
– Det är bara Tino Kadewere som inte är aktuell för spel. I övrigt har Jonathan Augustinsson haft lite känningar i hälsenan efter att han åkte på en smäll mot Kalmar. Han har inte varit med på lagträningen hittills men jag tror och hoppas att han kan vara med oss och träna nu på lördag, berättar Özcan.

Motståndarkollen

Häcken har haft det motigt på sistone i Allsvenskan där man trots bra spel inte fått med sig alltför många poäng. De gulsvarta kunde i alla fall glädja sig åt avancemang i Europa League mot FK Liepaja under torsdagen och oavsett formkurva lär det bli en tät, intensiv och spännande match som det oftast brukar bli mot Häcken.
– Vi mötte ju Häcken i våras i cupen och har mött dem många gånger innan dess. Det är ett väldigt skickligt lag med mycket offensiv spets där det finns kraft, snabbhet och teknik. De har många individuellt skickliga spelare som kan anfalla på många olika sätt och de är samtidigt organiserade i försvarsspelet. Det blir en tuff nöt att knäcka för oss men vi är också väldigt bra och har slagit dem tidigare. Så vår ambition är att göra det igen, konstaterar Özcan.

Bonusfakta inför matchen

Attachment

l