Inför Djurgården – BK Häcken

Djurgården – BK Häcken

Måndag 12 mars kl 19:00, Tele2 Arena med stängt tak – Köp biljett här
Domare: Mohammed Al-Hakim

Efter tre raka segrar i gruppspelet är nu Djurgården framme i kvartsfinal i Svenska Cupen där BK Häcken väntar. En mycket intressant match där årets DIF-upplaga testas mot tufft allsvenskt motstånd för första gången och dessutom en möjlighet att ta sig vidare mot fortsatt Europa-spel, enligt Özcan Melkemichel.
– Det är givetvis skönt att vi gick vidare från gruppspelet och det ska bli väldigt kul att spela kvartsfinal. Vi ser fram emot matchen och hoppas på samma stöd från läktaren som i de tidigare matcherna.

Läget i truppen

Den första vändan av sjukdomar är över och Jacob Une Larsson är frisk igen efter förkylningen i helgen och även Hampus Finndell är tillbaka, men tyvärr har en andra sjukdomsperiod startat i veckan.
– Läget är kanske inte så bra som vi har hoppats på, det har varit två perioder med sjukdomar. Vi hade en första för ett par veckor sedan och nu kom det en ny period med förkylningar och virussjukdomar. Det gör att det varit tunt med folk på träningarna och vi har kanske inte kunnat träna på det vi önskar att vi hade kunnat göra. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Hur det ser ut på måndag vet vi inte nu, det är bara att vänta och se vilka som hinner tillbaka. Men några spelare kommer nog att vara borta, säger Özcan.

”Häcken har vi koll på, det är ett bra lag som blir en tuff motståndare för oss”

Motståndarkollen

Häcken gick obesegrade genom sin grupp med sju inspelade poäng mot GIF Sundsvall, IFK Värnamo och Norrby IF. Försäsongen har också varit stark med fyra raka vinster och 13-0 i målskillnad mot Shandong Luneng, FC Astana, Sarpsborg och Utsiktens BK.

En rejäl utmaning som väntar således och Özcan Melkemichel är väl förberedd på vad de gulsvarta göteborgarnas styrkor och svagheter.
– Häcken har vi koll på, det är ett bra lag som blir en tuff motståndare för oss. De har styrkor i anfallsspelet och är täta i försvarsspelet och de har många individuellt skickliga spelare som kan göra saker på egen hand. Samtidigt har de som alla lag saker vi kan utnyttja. Det blir nog den tuffaste matchen för oss hittills i år, men vi vill absolut gå vidare från kvartsfinalen och vi kommer att göra allt vi kan för att göra en bra match och få spela en semifinal, menar Özcan.

Attachment

l