Inför Djurgården – Bodö/Glimt

Djurgården – FK Bodö/Glimt

Lördag 10 februari kl. 15.00, Tele2 Arena – Visas på C More

På lördag är det äntligen dags för DIF-dagen Vinter då norska Bodö/Glimt gästar Tele2 Arena. Det kommer att vara full fart på arenan med mycket ungdomslag på plats och efterföljande matcher för DIF U19 (kl.17,30) och U17 (kl.19.30)  mot Bodös motsvarande lag. Övrig fakta om arrangemanget och arenabesöket hittar du genom att klicka här.

Men huvudfokus ligger självklart på genrepet mot Bodö/Glimt där DIF-tränare Özcan Melkemichel ska kalibrera sin startelva på bästa sätt inför första omgången av Svenska Cupen och få bitarna att falla på plats.
– Nu handlar det om att saker och ting ska sitta bra inför cupen. Det fanns mycket som var bra senast mot HJK Helsingfors men det finns också saker att förbättra. Det var ändå skönt att anfallsspelet satt ganska hyggligt även om vi slarvade lite grann i passningsspelet och tappade bollen lite onödigt centralt i planen. Det gjorde att vi fick omställningar emot oss och det är den typen av saker som vi ska titta på mot Bodö, förklarar Özcan.

”Vi kommer att kunna ställa upp med en stark startelva”

Läget i truppen

En del av A-truppen fick en genomkörare mot Assyriska undre fredagen och samtidigt som vissa spelare åter är tillgängliga för spel har några nya fallit bort. Özcan poängterar dock att det inte handlar om några egentliga skador utan mer en hög försiktighetsnivå för att inte riskera några spelare inför cuppremiären mot Degerfors den 19 februari.
– Vi hade hoppats på att kunna använda alla spelare i A-truppen men vill samtidigt minimera riskerna så därför kommer ett gäng spelare med lättare känningar och skavanker att vilas. Det handlar om Andreas Isaksson, Hampus Finndell, Julian Kristoffersen och Jonathan Ring som sparas i den här matchen. Men vi kommer att kunna ställa upp med en stark startelva, konstaterar Özcan.

Ej aktuella spelare: Hampus Finndell, Andreas Isaksson, Julian Kristoffersen, Jonathan Ring.

Motståndarkollen

Glimt spelade senaste träningsmatchen nu i fredags där det blev seger med 2-1 mot Molde. Tidigare i januari har det blivit seger med 3-0 mot Mjölner och förlust med 1-2 mot Strömgodset. Tränare Kjell Knutsen förfogar över en trupp som gjort bra ifrån sig under försäsongen och laget siktar på att återetablera sig i Eliteserien efter ett år i OBOS-ligan (norska motsvarigheten till Superettan). Mer info om laget hittar du här i artikeln kommande motståndare och Özcan vet att det kan bli en svårspelad match mot stundtals kompakt försvar och med hårt presspel som väntar.
– De är nykomlingar i år i Eliteserien och har gjort ganska bra resultat i sina träningsmatcher i år. Nu senast slog de Molde som ju är ett bra lag. Bodö är ett bra organiserat lag, vid tillfälle så pressar de högt och sedan kan de också ligga väldigt lågt med sina försvarsblock. De spelar en ganska rak och snabb fotboll i anfallsspelet med mycket folk som följer med i offensiven. Ett starkt lag som kommer att ge oss ett bra test, summerar Özcan.

I Vintermatchen mot Bodö-Glimt kommer herrarna att spela i årets bortaställ. Bortatröjan kan du förbeställa redan under lördagen via DIFshop.se för 699 kr. De tröjor som finns kvar kommer att släppas i Djurgårdsbutiken när vi möter Degerfors hemma i Svenska Cupen den 19:e mars. Årets förstaställ kommer att släppas i slutet av mars. 

Attachment

l