Inför Djurgården – BP

Djurgården – IF Brommapojkarna

Söndag 16 september kl. 17.30 – köp biljett här
Domare: Kaspar Sjöberg

Med en derbyseger och ett landslagsuppehåll i ryggen gör sig nu blåränderna redo för en ny allsvensk omgång där BP gästar Tele2 Arena på söndag. Tio omgångar återstår och siktet är inställt på en klättring tillbaka uppåt i tabellen men för att ta sig dit handlar det om att plocka tre viktiga poäng mot ett Brommapojkarna som varit i viss turbulens på sistone.
– Vi har en god känsla i laget och nu har det varit ett landslagsuppehåll där vi kunnat träna bra.  Sedan vet vi inte hur det blir med BP som har ny tränare om om de gör förändringar. Det får vi se men det är ändå upp till oss. Vi ska genomföra den här matchen på bästa sätt och det gäller verkligen att vi utkräver en revansch på BP den här gången, säger DIF-tränare Özcan Melkemichel som i och med succéreceptet 4-3-3 i derbyt kan laborera med olika spelsystem för att optimera insatsen.
– Det är bra att ha två olika sätt så att man kan skifta system under match. Om saker och ting inte går som vi förväntat oss så kan vi skifta och nu har vi haft ytterligare en vecka på oss att köra in oss och bli tryggare i 4-3-3. Så det är ett av flera spelsätt som vi kan använda oss av. 

”BP slåss för sitt liv så vi måste vara hundra procent fokuserade”

Läget i laget

Niklas Bärkroth är tillbaka i träning med laget och hade bra fart i benen under fredagens träning på Tele2 Arena, enligt Özcan som även hade landslagsspelarna Jonathan Augustinsson och Hampus Finndell på plats igen.
–  Det är glädjande att ha Nicklas Bärkroth tillbaka i träning igen, han har varit i gång sedan i torsdags. I övrigt ser det bra ut i truppen även om vi har några eventuella frågetecken och skavanker där vi får avvakta fram till match för att se hur vi agerar.

Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Marcus Danielson, Niklas Gunnarsson, Jesper Karlström, Kevin Walker

Motståndarkollen

Det har stormat rejält i BP där både huvudtränare Luis Pimenta och assisterande tränare Goncalo Pereira fått lämna. Även sportchefen Daniel Majstorovic tackade för sig genom att säga upp sig och nu återvänder istället Robert Björknesjö som nygammal huvudtränare i föreningen.
– Vi vet ju inte säkert hur BP ställer upp nu men ”Robban” har spelat mycket 4-3-3, 4-2-3-1 och kan också använda sig av 4-4-2 så det blir intressant. Men det vi vet är att BP i de senaste matcherna har spelat med 3-4-3 i anfallsspelet och 5-4-1 i försvarsspelet. Vi har förberett oss på olika scenarier och det ska inte behöva spela någon större roll för oss. Samtidigt ska man absolut inte underskatta BP, de har många skickliga fotbollsspelare och även om de förlorat ganska stort på sistone så har de varit hyfsat jämna prestationsmässigt med de flesta lagen som t.ex. mot Malmö FF. Men de har framför allt haft brister i vissa delar av spelet som till exempel omställningsspelet när de tappat boll, då har det uppstått mycket ytor som motståndarna har straffat. Nu tror jag att de får mycket ny energi med Robert Björknesjö och sedan vet jag inte hur mycket som stämmer av det som skrivits i media. Hursomhelst får de in en ny röst som varit i BP förut och känner klubben och spelarna så det kommer säkert att ge dem en boost. BP slåss för sitt liv så vi måste vara hundra procent fokuserade och koncentrerade på den här matchen. Annars blir det tufft för oss, avslutar Özcan.

 

Attachment

l