Inför Djurgården-Dalkurd

Djurgården – Dalkurd

Söndag 13 maj kl. 15.00, Tele2 Arena – Köp biljett här
Domare: Magnus Lindgren

Efter den oförglömliga torsdagen där Djurgården bärgade första titeln på tretton år och lyfte pokalen som mästare i Svenska Cupen måste laget paradoxalt nog försöka glömma den triumfen så fort som möjligt. Allsvenskan pockar på uppmärksamheten och nu handlar det om att börja samla viktiga poäng och klättra uppåt i tabellen.

För Özcan Melkemichels del är blicken riktad framåt mot Dalkurd men han tar samtidigt med sig mängder av energi som han och laget fick från torsdagens finalseger.
– Det var fint att kunna glädja alla djurgårdare med den här titeln, jag hade inte förväntat mig att det skulle bli en så stark känslomässig upplevelse att fira tillsammans med alla supportrar. Det märktes att det var många som suktade efter att vinna en titel och först nu efteråt förstår jag hur stort det var, det gjorde jag kanske inte riktigt innan. Stämningen på arenan var helt otrolig, det var nästan bättre tryck än under derbymatcherna, säger Özcan som hoppas att matchen blir en vändpunkt.
– Segern var viktigt för oss efter att ha haft en mindre bra period, speciellt resultatmässigt. Det var många bra prestationer ute på planen och uppe på läktarna som vi kan ta med oss. Nu är det en ny dag, nya tankar och Dalkurd som väntar där det gäller att vara ödmjuk och inte låta euforin ta över. Vi får inte slappna av för det är ett bra lag vi möter på söndag och vi måste prestera på topp då.

”Buya Turay har jag väldigt bra koll på”

Läget i laget

Med bara två dagar mellan cupfinalen och söndagen blev det bollfri träning på Kaknäs för truppen som förutom ett par frågetecken på Jonathan Augustinsson och Johan Andersson är välmående.
– Idag hade vi en ganska lugn träning med löpning och fyspass. Vi har några frågetecken för Johan Andersson som löper men inte är med i fotbollsträning än. När det gäller Jonathan Augustinsson är det svårt att uttala sig i nuläget om hur han ligger till, där får vi invänta besked från fysteamet under morgondagen, förklarar Özcan som kunde glädjas åt att både Kevin Walker och Niklas Gunnarsson fanns med på planen när cuptiteln bärgades.
– Vi visste att de skulle kunna göra inhopp på det sättet men vi ville inte ta några risker med dem från start. Framför allt inte i en cupmatch där det kan bli förlängning vilket hade slitit mycket på dem. Men det är glädjande att de är med och konkurrerar om platser i laget igen och båda är aktuella för truppen på söndag.

Missar nästa match vid gult kort: Marcus Danielson, Fredrik Ulvestad

Motståndarkollen

Nykomlingen Dalkurd chockvann över Östersund med 3-0 i andra omgången och kryssade mot GIF Sundsvall i fjärde. Men utöver det har det varit idel förluster trots att Mohamed Buya Turay ligger på delad andraplats i allsvenska skytteligan.
  Dalkurd är en bra motståndare och ett spelskickligt lag med många individuellt duktiga spelare. Framför allt så har de ett par spelare centralt på mitten och Buya Turay på topp. De måste vi se upp med och vi ska gå in med rätt attityd och inställning. Det handlar om beslutsamhet och att ha det modet som vi kom ut med mot Malmö. Då är vi svårslagna och kan vinna över alla lag i Allsvenskan, säger Özcan som har mycket kunskap om Buya Turay sedan tiden i AFC.
– Buya har jag väldigt bra koll på. Han är bra och har spetsegenskaper som väldigt få spelare har i Allsvenskan i form av sitt djupledsspel och sin förmåga att dyka upp på rätt ställen när det vankas målchanser. Så det är en kille vi definitivt måste se upp med.

Attachment

l