Inför Djurgården – Degerfors

Djurgården – Degerfors

Måndag 19 februari kl. 19.00, Tele2 Arena – Köp biljett här

Efter att ha gått obesegrade genom försäsongen är det äntligen dags för Djurgården att inleda Svenska Cupen. Tre lag väntar i gruppspelet (Degerfors IF, IK Frej och Jönköpings Södra) som inleds med en hemmamatch mot det klassiska brukslaget Degerfors, hemmahörandes i Superettan där laget slutade på åttondeplats förra säsongen.
Ett intressant motstånd för Özcan Melkemichel som tycker att han har fått bra respons från sitt manskap under träningarna och DIF-tränaren är optimistisk inför måndagen, trots en viss sjukfrånvaro i truppen.
– Vi är mer redo för cupen än vad vi var vid samma tidpunkt i fjol och det har varit en bra träningsvecka för grabbarna med bra fart och en hel del fina aktioner. Nu är det ledigt under lördagen och så kör vi en sista träning på söndag där vi trycker på några saker till. Sedan ska vi kunna kliva ut väl förberedda för att ta oss an Degerfors, berättar Özcan.

”Vi har kollat på Degerfors och vi vet att det är ett svårslaget lag”

Läget i truppen

Jonathan Ring är tillbaka i träning precis som Hampus Finndell. Dessutom har truppen fyllts på med tre nya namn som alla är tillgängliga för spel på måndag: Fredrik Ulvestad, Marcus Danielsson och Edward Chilufya, som dock har tränat med laget sedan i somras.

Välkomna tillskott i truppen där ett antal spelare tvingades stanna hemma under fredagen.
– Vi har en massa sjukdomar just nu där det är förkylningar och magsjuka som går och det är lite olyckligt. Vi hade ingen målvakt på plats under fredagens träning så Nikos (Gkoulios, målvaktstränare) fick hoppa in och hjälpa oss. Så kan det bli ibland och då får man göra det bästa av situationen, säger Özcan som dock hoppas kunna ha tillbaka ett gäng spelare på måndag. Dock med ett undantag.
– Den enda som inte är aktuell för truppen är Julian Kristoffersen som fortfarande är skadad. Sedan fick Jesper Karlström en smäll på foten under träningen idag men det ska förhoppningsvis inte vara något problem.

När det gäller de nya namnen passade Özcan på att ge en snabb resumé av intrycken så här långt:
– Fredrik Ulvestad är väldigt bolltrygg, passningssäker och spelskicklig. I spelstilen ganska lik de centrala mittfältarna vi har och han är en spelare i rätt ålder som vill framåt i sin karriär. En klok spelare med många fina egenskaper som ökar konkurrensen på mittfältet ytterligare.
– Marcus Danielsson är en oerhört bolltrygg mittback med ett fint passningsspel. Han stressar aldrig upp sig utan är lugn i situationerna och klok i sitt agerande i försvarsspelet. Dessutom en bra huvudspelare så det blir hård konkurrens där inne.
– I Edward Chilufyas fall handlar det framför allt hans snabbhet, där har han en spetsegenskap som få kan jämföra sig med. Han har ganska fin teknik, det som han behöver förbättras lite mer är styrkan och kanske också förvarsorganisationen. Men han har ändå bra grundkunskaper så det finns en del att bygga på.

Motståndarkollen

Förra året bjöd Degerfors på en rejäl kalldusch när de vann med 2-1 i den första gruppspelsmatchen i cupen mot Djurgården. I år är premiärupplägget detsamma men förhoppningsvis står det ett mer positivt resultat på storbildsskärmen när domare Antti Kanerva blåser av matchen. Det är i alla fall planen för Özcan som har scoutat Degerfors noga och vet att det kommer att krävas skarpt fokus och hårt jobb för seger.
– Vi har kollat på Degerfors och vi vet att det är ett svårslaget lag. De kommer att vara väldigt kompakta och spelar 5-4-1, alternativt 5-3-2 i försvarsspelet. De kan gå upp med mycket folk i anfallsspelet men jag tror att det blir mer omställningsspel emot oss om de ligger lågt. Då är det vikitgt att vi inte tappar boll så att vi åker på deras snabba omställningar och framför allt finns det några ytor där vi definitivt inte vill tappa bollar, summerar Özcan.

I övrigt kommer taket att vara stängt under matchen och vi hoppas på ett välbesökt Tele2 Arena, runt 7000 biljetter är sålda i nuläget.
Varmt välkomna!

Attachment

l