Inför Djurgården-Elfsborg 

När: Söndag 16 april kl. 17.30
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses självklart på plats, biljetter till matchen köper du här. För de som inte kan vara på plats kan matchen ses på C More. Beställ via följande länk så gynnar det Djurgården Fotboll.
Händer i övrigt på arenan: Under matchen mot Elfsborg kommer organisationen STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) att genomföra en studie kring publikens berusningsgrad. Studien är ett nationellt forskningsprojekt vars syfte är att öka tryggheten på fotbollsmatcher.
Taket: Kommer att vara öppet.
Truppen:
1. Andreas Isaksson 30. Tommi Vaiho
3. Elliot Käck 4. Jacob Une Larsson 5. Niklas Gunnarsson 12. Jonathan Augustinsson 13. Jonas Olsson 19. Marcus Hansson 22. Felix Beijmo
6. Jesper Karlström 7. Magnus Eriksson 8. Kevin Walker 10. Kerim Mrabti 16. Kim Källström 58. Othman El Kabir
17. Gustav Engvall 20. Aliou Badji 29. Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Tino Kadewere.
Domare: Andreas Ekberg
Souvenirer: Köps i Souvenirtältet på Globentorget utanför Tele2 Arena. Försäljning startar 15.30 och pågår fram till matchstart, betalning via kort är det som gäller (ej swish). Är du medlem i Djurgården Fotboll får du 10 procents medlemsrabatt mot uppvisande av giltigt medlemskort. Du kan även handla souvenirer i fotbollen och hockeyns gemensamma butik i Globen Shopping som håller öppet 11-17 under söndagen. Ett bra och värmande tips är denna klassiska halsduk:

Özcan inför matchen:

Efter en insats mot Häcken som var ett tydligt steg framåt är nu förhoppningarna inställda på ytterligare några kliv uppåt beträffande formtoppandet. Özcan Melkemichel och han manskap har fått ytterligare en vecka på sig för att maximera kemin i laget på Kaknäs och även om uppladdningen blivit lite ryckig så rör sig laget och spelet i rätt riktning, enligt Özcan.
– Veckan har varit lite hackig. Vi hade en uppdelad grupp eftersom vi hade U21-matchen i onsdags och det påverkade dagen efter lite grann också. Så det är först idag under fredagen som vi har haft alla tillgängliga och det har känts bra, tycker jag. Det gör det ju i och för sig alltid inför match men nu har vi fått träna lite mer på offensiv planhalva och sista tredjedelen och jag tycker att vi börjar hitta en del vapen framåt. Fortfarande är det så att jag vill att vi skapar ännu mer framåt. Men det kommer att komma och så länge vi inte gör det till någon större sak av det än vad det är så kommer det. Den offensiva biten ska gå på automatik där det viktiga är att vi skapar, kommer till lägen och spelar oss fram tillräckligt. Det såg vi en del av under dagens träning och det hoppas jag att vi får se mer av på söndag.

Motståndarna

Elfsborg inledde Allsvenskan övertygande genom att vinna med 5-1 mot Kalmar men åkte sedan på en lite oväntad hemmaförlust med 1-2 mot AIK där ett ödesdigert målvaktsmisstag kostade poäng. För Djurgårdens del brukar boråsarna dock inte vara någon önskemotståndare (klicka här för utförlig artikel om statistiken) men det brukar handla om täta, underhållande och dramatiska matcher och förhoppningsvis kan de berömda marginalerna vara på Djurgårdens sida den här gången.
– Vi vet att Elfsborg är ett bra lag, de vann ganska stort mot Kalmar och hade ett giftigt kontringsspel, även om man kan tycka att Kalmar hade en sämre dag i försvarsarbetet. Trots förlusten mot AIK visade Elfsborg ändå prov på att de är ett bra lag, men det är vi också. På allsvensk nivå är ju alla lag som vi möter bra men vi har alltid en bra möjlighet mot alla. Så nu vill vi ta den här trean. Framför allt med tanke på att vi spelar för vår hemmapublik, poängterar Özcan.

Truppkollen

Gustav Engvalls knä har varit i fokus efter den tunga kollisionen med Jasmin Sudic i matchen mot BK Häcken. Undersökningarna har dock gett positiva besked för Gustav som förhoppningsvis har en möjlighet att delta på söndag och som även fanns med under fredagens träning på Tele2 Arena.
– Det är första dagen Gustav tränade med oss sedan smällen och jag är glad att han kunde vara med. Sedan får vi se hur hans knä reagerar efter den här träningen, konstaterar Özcan som dessvärre får räkna bort Tino Kadewere från spel efter att han råkat ut för en bristning i låret.
– För Tinos del var det lite otur där han har fått en känning i låret. Det var synd eftersom jag tycker att han gav oss möjligheter med sin rörlighet, teknik och fart. Men så blir det för alla lag att det dyker upp skador och nu hade vi oturen att få Tino skadad. Men vi har ”Jonis” (Augustinsson) tillbaka i alla fall. Han hade problem med en stukning tidigare i veckan men kunde köra för fullt med oss idag.

Djurgården vs Elfsborg söndag 16 april 17:30 Tele2 Arena

Attachment

l