Inför Djurgården – FC Mariupol

Djurgården – FC Mariupol

Torsdag 24 juli kl. 19.00, Tele2 Arena – köp biljett här.

På torsdag är det äntligen dags för Djurgården att ge sig in i det europeiska cupspelet igen. Första delen i ett mycket intressant dubbelmöte mot ukrainska FC Mariupol väntar med efterföljande bortamatch i Odessa kommande torsdag. Går Djurgården vidare väntar vinnaren i mötet mellan lettiska FK Ventspils och franska FC Bordeaux i tredje kvalomgången.

En match som oerhört många djurgårdare sett fram emot väldigt länge och även för DIF-tränare Özcan Melkemichel är det självklart ett efterlängtat kliv ut i Europa.
– En mycket spännande match och första tävlingsmatchen på väldigt länge där vi spelar mot europeiskt motstånd. Det här har vi sett fram emot och känslan är bra inför torsdag. Vi känner oss i bra form, det är många spelare som är i bra slag och det finns konkurrens på många positioner. Så det ser bra ut överlag, säger Özcan som inte vill sia för mycket om förväntade matchbilder men betonar vikten av att tänka på att det är två matcher som gäller.
– Svårt att säga för mycket på förhand hur matchen utvecklar sig men det viktiga är att det är ett dubbelmöte. Jag tror ändå att Mariupol kommer att ligga ganska lågt och försöka täppa till för att satsa på omställningar. Allting handlar om att hålla nollan första matchen som bortalag och även för oss handlar det om att hålla tätt bakåt. Förhoppningsvis gör vi även några mål framåt så att vi kan gå in till andra matchen med ett bra resultat. Det är jätteviktigt och man får aldrig glömma att det här mötet avgörs över två matcher.

Läget i laget

Tino Kadewere fortsätter sin rehab men i övrigt är det en välmående samling spelare som finns att tillgå på Kaknäs. Nyförvärvet Nicklas Bärkroth kommer dock inte att vara aktuell för Europa-spel eftersom han närmast varit aktiv i Lech Poznan och därmed inte kan spela med andra lag i europeiska cupmatcher. Men det finns ändå gott om valmöjligheter för Özcans kommande trupp.
– Förutom Tino är det inga skavanker och inga sjuka eller skadade så alla är friska, krya och tillgängliga. Sedan gäller det att ha fräscha spelare och vi får inte glömma Allsvenskan så det gäller att rotera på de positioner där vi har väldigt god konkurrens. Det är viktigt för oss att vi kan göra det och hela tiden hålla hög kvalitet på laget, summerar Özcan.

Motståndarkollen

I ärlighetens namn är det få djurgårdare som innan lottningen blev klar kunde droppa allt för många namn i Mariupol startelva. Vill man veta mer om motståndet rekommenderas ett klick här för att läsa mer i en artikel på dif.se om vad som väntar.

Tränarteamet har dock självklart grundligt scoutat laget och har skaffat sig en god bild av vad som gäller.
– Vi har haft en videogenomgång där vi gått igenom dem och kollat efter deras svagheter. Vi har också varit nere och sett dem live mot Istanbulspor och har nu även analyserat deras match mot FC Zaria i söndags (förlust 1-2). Det var deras ligapremiär och det gav oss en väldigt bra bild av laget. Startelvan var nittio procent intakt jämfört med tidigare med samma spelsystem och arbetssätt i både anfall och försvar. Så det är ingenting som överraskar om de inte väljer att ändra något på torsdag, berättar Özcan som kan deras spelsystem väl.
– De spelar 3-5-2 som blir 5-3-2 i försvarsläge. När de går till anfall trycker de upp sina wingbacks väldigt högt och vi har mött den typen av motståndare i Allsvenskan tidigare så vi vet hur vi ska agera.

En grymt rolig match som väntar och som självklart ska ses på plats. Biljett köper du här.
Varmt välkomna till Tele2 Arena på torsdag!

DIF-Mariupol

 

 

Attachment

l