Inför Djurgården – GIF Sundsvall

Djurgården – GIF Sundsvall

Söndag 29 juli kl. 15.00, Tele2 Arena – köp biljett här
Det är matchtröjans dag så dresscode blårandigt gäller
Domare: Mohammed Al-Hakim

Det har varit en intensiv och dramatisk DIF-vecka på Tele2 Arena som nu avslutas med en ny rafflande allsvensk hemmamatch i den allsvenska toppstriden. GIF Sundsvall kommer på besök under söndagen för att försöka rubba Djurgården som är obesegrade i åtta raka tävlingsmatcher. En svit som var nära att brytas i Europa League-kvalet men ett nytt övertidsmål från Aliou Badji såg till att DIF fick med sig ett kryss och ett antal upplyftande signaler inför söndagens match, enligt Özcan Melkemichel.
–Det är positivt att vi aldrig ger upp och att vi hela tiden skapar chanser. Jag tycker att vi har skapat mycket framåt under de matcherna som varit efter uppehållet mot IFK Norrköping och Kalmar och i torsdags mot Mariupol hade vi några riktigt klara chanser som vi borde förvaltat bättre. Vi måste jobba vidare med det och se till att få hög effektivitet där fram och förhoppningsvis kan vi vara ännu skarpare på söndag.

Läget i laget

Djurgården får klara sig utan Fredrik Ulvestad mot GIF Sundsvall som är avstängd efter tre gula kort. I övrigt har träningarna modifierats med tanke på den gassande värmen men läget känns under kontroll.
– Det är hett och har varit så ett tag så allting handlar om återhämtning mellan matcherna. Att grabbarna verkligen tar hand om kropparna med hjälp av fysteamet och att vi planerar träningarna bra. Så det ska inte vara någon fara och vi har ju också roterat en hel del och kommer säkert att fortsätta att göra det framöver, berättar Özcan som därigenom har pigga ben i beredskap på det centrala mittfältet i och med att Kevin Walker inte spelade från start mot Mariupol.
– Fredrik fick ju sitt tredje gula kort mot Häcken men där har vi ju Kevin redo som kan kliva in.

Missar nästa match vid gult kort: Marcus Danielson, Jonathan Augustinsson

Motståndarna

GIF Sundsvall har stått för en stabil första halva av serien och finns med i de övre regionerna av tabellen med 21 poäng på 14 matcher. Men norrlänningarna är ändå något av en statistisk drömmotståndare för Djurgården som bara har en förlust på de 17 senaste allsvenska matcherna mot giffarna.

Statistik som dock inte alls intresserar Özcan Melkemichel som vill se skarp fokusering och fortsatt stenhårt jobb för att bärga tre poäng mot ett svårspelat lag och hänga på i toppen.
– Ett spelskickligt lag som har gjort det mycket bra i år. De är passningsskickliga men har också fart och kraft i anfallsspelet så det gäller för oss att se upp och att vi bedriver ett riktigt bra försvarsspel. De är ett lite lurigt lag som försvarar med 5-4-1 vilket kommer att ställa höga krav på vårt anfallsspel. Men vi har mött den typen av motståndare många gånger och det handlar om att kunna hantera ett bollinnehav som leder till slutprodukter där vi som sagt måste vara effektiva när målchanserna kommer.

Attachment

l