Inför Djurgården-Häcken

Djurgården – BK Häcken

När: Söndag 22 oktober kl.17.30
Var: Tele2 Arena
Hur: En avgörande match om Europaplatsen som ingen bör missa, en bra bit över 15000 sålda biljetter i nuläget talar för att det blir en publikfest. Dessutom kommer alla Djurgårdens ungdomslag vara på plats för den årliga inmarschen så var på plats tidigt och ge dem en rejäl applåd. Har du ännu inte skaffat biljett klickar du här för att vara med på och uppleva dramatiken som väntar.
Truppen: Kommer på lördag 17.30.
Icke aktuella spelare: Inga
Missar nästa match vid gult kort: Felix Beijmo, Othman El Kabir, Andreas Isaksson, Jesper Karlström, Kim Källström, Jonas Olsson
Domare: Jonas Eriksson
Souvenirer: På söndag kan du köpa den klassiska halsduken med snygg broderad sköld till rabatterat pris, gäller endast söndag i Djurgårdsbutiken och utanför Tele2 Arena där vi finns på plats mellan 15.30-17.30 med ett begränsat utbud. Vi har även sänkt priset på den omåttligt populära Players Edition-matchtröjan som du köper i butiken samt via difshop.se till det nya priset 699:-. Observera att butiken har förlängd öppetid till 17.30 på söndag.
Matchvärd:

Özcan om matchen

Matchen mot Sirius har förpassats ner i glömskans katakomber och istället är siktet inställt på att maximera insatsen mot BK Häcken. Özcan Melkemichel har haft en  förberedande träningsvecka tillsammans med laget och kunnat vässa formen inför söndagen.
– Vi är inte nöjda med prestationen mot Sirius. Men nu har vi en oerhört viktig match på hemmaplan där vi är väldigt revanschsugna och det syns på killarna under träningarna, tycker jag. Vinner vi matchen så är det inte helt klart, men det kommer i alla fall att se väldigt bra ut för att nå en Europaplats. Sedan har ju Häcken pressen på sig att de måste vinna den här matchen. Så det blir en spännande match, förklarar Özcan som har en tydlig bild av vad som väntar i denna match som har en viss cupkaraktär.
– Vi har pratat om de olika delarna av matchen, olika scenarion och har den biten klar för oss. Så rent taktiskt känner jag att vi är väl förberedda. Vi har en träning till under lördagen och det viktigaste är att vi kommer med en j-la energi till den här matchen. Den mentala biten är oerhört viktig och vi har varit starka mentalt förut och kommit tillbaka starkt efter en förlust. Jag hoppas att vi gör det ytterligare en gång.

Motståndarna

Häcken har bjudit på en resultatmässig berg-och-dal-bana på sistone där övertygande segrar blandats med rejäla bottennapp. Senast blev det dock vinst mot AFC efter en svit på tre raka utan seger och att det är en svårt motståndarlag som väntar råder inget tvivel om, enligt Özcan.
– Ett spelskickligt lag med väldigt disciplinerat försvarsspel. De kan ibland kliva högt upp i sitt försvar men kan också ligga väldigt lågt och kompakt i defensiven. Framför allt så har de mycket speed offensivt sett med många individuellt duktiga spelare. Det är definitivt ett bra lag vi möter.

Mer heltäckande information om BK Häcken hittar du här i artikeln: Kommande motståndare

Truppkollen

Inga avstängningar och inga nya skador ger goda valmöjligheter för Özcan som dessutom kan glädja sig åt att både Kerim Mrabti och Haruna Garba är på väg tillbaka och båda har börjat träna med laget igen.
– Kerim gjorde sin andra träning med laget under fredagen och det handlar om att se hur han reagerar, det har varit ganska taktiskt inriktade träningar som han har varit med på. Det är skönt att han är tillbaka på planen åtminstone, sedan får vi se hur eller om vi använder honom. Annars är alla friska och krya i övrigt, summerar Özcan.

Bonusfakta inför matchen

– Djurgården och Häcken har mötts 23 gånger tidigare i Allsvenskans historia. Djurgården har vunnit tio gånger, fyra har slutat oavgjort och nio gånger har Häcken vunnit (2,39 mål per match i snitt).

– På hemmaplan har Djurgården tabellraden 7-1-3 mot Häcken i Allsvenskan (2,36 mål per match).

– Säsongens första möte mellan lagen blev en mållös historia. Den 9 april möttes de i den andra omgången inför 5 541 åskådare på Bravida Arena. I matchen delades det ut totalt åtta gula kort, i endast fem matcher denna säsong har vi sett fler kort i samma match (nio stycken i samtliga fem).

– I två raka matcher mot BK Häcken har Djurgården nu hållit nollan

– Om Djurgården vinner samtidigt som Östersund och Norrköping förlorar så kommer Djurgården garanterat sluta topp fyra i Allsvenskan denna säsong.

– Andreas Isaksson är obesegrad i Allsvenskan mot BK Häcken. Isaksson har två segrar (2-1 hemma och borta 2001) och ett kryss (0-0 i år) mot laget från Hisingen, samtliga tre matcher i den blårandiga tröjan.

– Magnus Eriksson har 14 mål i Allsvenskan denna säsong, den bästa noteringen från en djurgårdare under 2000-talet tillsammans med Kim Källströms målskörd från 2003.

– Djurgården har haft tre skyttekungar i Allsvenskans historia: Hasse Jeppson 1950/51 (17 mål), Leif Skiöld 1962 (21) och senast Tommy ’Baloo’ Berggren 1978 (19).

Attachment

l