Inför Djurgården-Halmstad

När: Söndag 20 augusti kl. 15.00.
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses givetvis på plats, DIF Hockeys herr- och damlag finns på plats utanför arenan innan match och presenteras dessutom i pausen. Om du av någon outgrundlig anledning inte kan vara närvara under matchdag visas matchen på C More.
Biljetter: Köper du här.
Truppen:
1  Andreas Isaksson, 30 Tommi Vaiho
3  Elliot Käck, 4  Jacob Une Larsson, 5  Niklas Gunnarsson, 12 Jonathan Augustinsson, 13 Jonas Olsson, 15 Souleymane Kone
6 Jesper Karlström, 7 Magnus Eriksson, 8  Kevin Walker, 9  Haris Radetinac, 16 Kim Källström, 58 Othman El Kabir
17. Gustav Engvall, 20 Aliou Badji, 21 Julian Kristoffersen, 24 Tinotenda Kadewere
Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti (avstängd), Felix Beijmo (rehab), Marcus Hansson (knä).
Missar nästa match vid gult kort: Kevin Walker, Andreas Isaksson, Othman El Kabir.
Domare: Kristoffer Karlsson.
Gräsroten:
 Ska du spela på matchen kan du på ett enkelt sätt stötta DIF Fotboll ekonomiskt genom Svenska Spels Gräsroten. Allt du behöver göra är att registrera ditt spelkort på våra automater på arenan som finns utanför sektion 104, 214 och 314 på matchdag och välja Djurgården som den förening du vill stödja.
Souvenirer: Nu finns den omåttligt populära Players Edition åter i lager i butiken. Du som ska besöka matchen på söndag gör klokast i att ta vägen förbi butiken som finns inne i Globen Shopping på plan 3, som öppnar 11.00 där du även kan köpa biljetter till matchen. Vi kommer även att ha ett mindre utbud av souvenirer på Arenatorget, försäljningen pågår 13.00-15.00.
Har du inte möjlighet att komma förbi på söndag handlar du souvenirer smidigt via nätet på difshop.se och shop.difhockey.se.

Özcan om matchen

DIF-maskineriet har malt på fint på sistone med nio av tolv möjliga poäng. En poängskörd som har inneburit en andraplats i tabellen och nu gäller det för Özcan och tränarteamet att se till laget håller ångan uppe mot Halmstad. En match där det inte får finnas ett uns underskattning och som kräver hängivenhet och fokusering men även stort tålamod, enligt Özcan.
– Det är en viktig match. Alla matcher är ju viktiga men framför allt är det viktigt att vi nu kommer med full energi till den här matchen med tanke på den tabellposition vi har. Att vi inte tänker att det här är en match före derbyt mot AIK utan fokuserar på att göra jobbet hela vägen, för det kommer att krävas. Halmstad ligger där de ligger och det kommer att bjuda på tufft motstånd. Därför är det viktigt att vi kommer med attityd och inställning till den här matchen men samtidigt har tålamod. Vi får inte ha för bråttom i våra beslut och jag tror att Halmstad kommer att ligga lite lägre och ställa om, det scenariot måste vi vara beredda på.

Motståndarna

Halmstad åkte på en rejäl smäll mot Sirius senast (0-3) efter att innan dess ha besegrat J Södra med hela 6-1. I övrigt har det varit en hel del kryssande för HBK med nye tränaren Igor Krulj som får klara sig utan Sead Haksabanovic som numera återfinns i West Ham.
– Haksabanovic var viktig för Halmstad och är ju en riktigt duktig spelare. Men samtidigt har de fått in ett antal nya spelare med bra kvalitet och har en ny tränare sedan vi mötte dem senast. De har ju också tagit steg framåt och gått lite bättre än innan. Nu hade de en plump mot Sirius i förra omgången men innan dess vann de med 6-1 mot J Södra så det är ett bra lag vi möter. De har lite vind under vingarna men det här är också en match som vi normalt sett ska vinna, säger Özcan.

Truppkollen

Kerim Mrabti är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Norrköping och Felix Beijmo har fått fokusera på besök i gymmet under veckan. Däremot fanns Jonas Olsson med i full träning under fredagen, för första gången på ett par veckor, vilket inger vissa förhoppningar inför söndagen.
– Vi inväntar och ser hur Jonas reagerar, det här var han första träning där han körde fullt ut. Sedan har vi lite frågetecken runt målvaktsvalet där Andreas Isaksson körde träning i torsdags men inte idag. Det är något med ryggen, någon slags kraftig nackspärr. Jag tror inte att det är någon fara men det är ett frågetecken likväl. Utöver det fick Marcus Hansson en känning i knäet, så där får vi avvakta och se. När det gäller Felix Beijmo är han inte aktuell till den här matchen, säger Özcan som även får klara sig utan avstängde Kerim Mrabti och därmed pussla om en del i laget.
– Vi får se hur vi agerar i uttagningen där vi måste titta både till helheten och utifrån hur vi tror att motståndarna kommer att spela. Vi har en ganska klar bild över vilka vi vill spela men samtidigt är det några frågetecken som vi vill räta ut till utropstecken.

 

Attachment

l