Inför Djurgården – Hammarby

När: Onsdag 30 augusti kl. 19:00
Var: Stockholms Stadion
Hur: Ses på plats. Köp biljetter HÄR eller vid grindarna på Stadion (kan betalas kontant eller med swish). Har du Djurgårdsmatchtröja på dig får du halva priset på inträdet på plats.
Barn: Tack vare Event För Alla kommer det i kväll att finnas hoppborgar för barnen vid Fondläktaren bredvid Klocktornet.

Truppen:
1 Gudbjörg Gunnarsdottir, 2 Hallbera Gisladottir, 3 Kim Sundlöv, 4 Sheila van den Bulk, 6 Annika Kukkonen, 7 Katrin Schmidt, 8 Michelle Wörner, 9 Mia Jalkerud, 10 Madeleine Stegius, 11 Alexandra Höglund, 14 Hanna Lundqvist, 15 Petra Kümin, 16 Tempest-Marie Norlin,18 Patrycja Jerzak, 20 Johanna Rytting Kaneryd, 24 Freja Hellenberg
Icke aktuella spelare: 12 Emilia Brodin (fd. Appelqvist), 13 Petronella Ekroth, 19 Filippa Pettersson, 21 Lisa Moazzeni, 23 Julia Westergren

JOEL RIDDEZ OM DERBYT

Djurgården har klättrat till en stabil fjärdeplats i en jämn tabell. Vårsäsongen präglades av ett spel där fantastiska prestationer och resultat blandades med mindre bra insatser. Riddez önskar ännu mer utav höstsäsongen och vill först och främst stabilisera spelet till en högre nivå. I derbyt är det en kamp att hålla sig kvar i toppen av tabellen för Djurgårdens del och en bottenstrid för Hammarby.

– Det är en stor match att spela i och med att det är ett derby. Och roligt att det är ett hemmaderby på Stadion, det var ett tag sen vi spelade en hemmamatch nu. Vi väntar oss att det kommer bli en hård kamp där ingenting är givet. Men vi går för seger, det finns ingenting annat, säger Joel Riddez.

MOTSTÅNDARNA 

Hammarby kämpar i damallsvenskans bottenstrid där de sedan några omgångar tillbaka klarat att hålla sig ovanför strecket. Inför omgång 14 ligger de trea från slutet och är endast målskillnad från nedflyttningsplats. Trots ett piggt anfallsspel har Hammarby haft svårt att etablera sitt spel. Inför höstsäsongen har de dessutom tappat Anna Oscarsson till fjolårets mästare Linköping. Hammarby kommer till med Stadion med två raka kryss, borta mot LB07 samt hemma mot Kopparbergs/Göteborg.

– Det kommer bli en tuff match. Hammarby är organiserade och jobbar hårt för varandra. Vi gjorde en bra prestation när vi mötte dem på bortaplan och vann, och jag tycker att vi är ännu bättre nu. Jag tror att vi kommer möta ett lågt spelande Hammarby och att vi kommer föra matchen. Hammarby kommer ligga på kontring. Men de har bra passningsspelare och de vill spela en bra fotboll. Jag hoppas på en välspelad match och det tror jag att det blir. Och så tror jag att vi kommer vinna matchen, säger Joel Riddez.

TRUPPKOLLEN

Djurgården har lidit en del av skador och småskavanker den senaste tiden. Spelare från F19 har tagits in på damlagets träningar och i matchen mot Kristianstad för ett par veckor sedan fanns 16-åriga Tilde Lindwall med på avbytarbänken. Djurgården har fortsatt Lisa Moazzeni, Emilia Brodin (fd. Appelqvist), Julia Westergren och Filippa Pettersson borta på grund av långtidsskador. Ur backlinjen saknas även Petronella Ekroth som ådrog sig ett rött kort i förra matchen och därmed är avstängd i derbyt.

– Vi saknar Petronella inför den här matchen men vi har spelare som väntar på att få sin chans och som kommer att klara av uppgiften. Det är jättetråkigt för Petronella att missa derbyt, hon vill ju spela varje match. Men det tillhör fotbollen. Annars känns det riktigt bra, vi har utvecklats som lag under säsongen. Samtidigt har vi långt kvar också men vi har en bra känsla i laget nu och har jobbat på bra efter sommaruppehållet. Vi är helt klart på väg åt rätt håll, kommenterar Riddez.

Attachment

l