Inför Djurgården-Hammarby

Djurgården-Hammarby

När: Söndag 24 september kl. 15.00
Var: Tele2 Arena
Hur:  Ses givetvis på plats och som vanligt inför ett derby väntas mycket folk till arenan. Entréerna öppnar 13:30 (VIP 13:00) och visitation av samtliga besökare att ske så var på plats i god tid för att undvika köer. Av ytterligare säkerhetsskäl vill vi även be samtliga besökare att lämna väskan hemma. Alla mindre väskor kontrolleras medan större väskor inte kommer att kunna tas med in på Tele2 Arena och vi kan tyvärr inte erbjuda någon förvaringsmöjlighet. Djurgården Fotboll uppmanar därför samtliga besökare att komma i tid. Tack för er förståelse och väl mött på söndag.
Biljetter: I nuläget är över 24000 biljetter sålda till matchen. Klicka här för att ordna din plats.
Truppen:
1  Andreas Isaksson, 30 Tommi Vaiho
3  Elliot Käck, 4  Jacob Une Larsson, 5  Niklas Gunnarsson, 12 Jonathan Augustinsson, 13 Jonas Olsson, 19 Marcus Hansson, 22 Felix Beijmo
6 Jesper Karlström, 7 Magnus Eriksson, 8 Kevin Walker, 9  Haris Radetinac, 16 Kim Källström, 58 Othman El Kabir
17. Gustav Engvall, 20. Aliou Badji, 21. Julian Kristoffersen, 24. Tinotenda Kadewere
Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti
Missar nästa match vid gult kort: Othman El Kabir, Felix Beijmo, Andreas Isaksson, Jesper Karlström, Kim Källström.
Domare: Bojan Pandzic
Souvenirer: När du går på matchen bör du absolut besöka Djurgårdsbutiken i Globen Shopping innan avspark, det är endast där som försäljning av souvenirer sker under söndagen. Öppettider är 11-17 och du hittar butiken en trappa ned vid McDonalds. Varmt välkomna!
Matchvärd:

Özcan om matchen

Dags för årets sista derby när Hammarby gästar Tele2 Arena med allt vad det innebär av förväntningar, diskussioner och spekulationer. Men i slutändan är det en fotbollsmatch som ska avgöras ute på planen där taktik och kampvilja ska samsas så att rätt balans mellan hjärna och hjärta uppnås i den kokande derbyatmosfären.

För Özcan Melkemichels del förfogar han över ett lag som gått obesegrade i de sex senaste allsvenska matcherna. Förvisso lever derbyn sina egna liv men den obesegrade sviten borgar ändå för ett gott blårandigt självförtroende. Något som också märktes under den fokuserade träning som genomfördes av laget under fredagen på Tele2 Arena.
– Idag hade vi lite taktisk träning där vi gick igenom problem som dök upp mot Elfsborg och korrigerade så att vi gör det bättre. Lite grann med Hammarby som motståndare i tanken så klart, säger Özcan som av förklarliga skäl inte vill kommentera hur han tänker kring rollen som sk 10:a som skadade Kerim Mrabti vanligtvis innehar.
– Nej, det kan vi inte prata om i nuläget, vi får se hur vi formerar oss på söndag. Annars är stämningen bra i laget nu men vi var jättebesvikna över 2-2 mot Elfsborg. Vi tar ledningen två gånger och gör man två mål borta mot Elfsborg bär man vinna matchen. Vi nådde inte riktigt upp till den nivå vi har haft den sista tiden men det är ändå en svår bortamatch och Elfsborg gjorde en av sina bättre matcher på sistone. Men känslan är bra i laget nu igen och vi har fullt fokus riktat på matchen mot Hammarby på söndag.

 

Motståndarna

Hammarby har knappast rosat marknaden under hösten med sex poäng sju matcher innan de fick ett mindre trendbrott nu i onsdags mot IFK Göteborg där de tog första trepoängaren på hemmaplan sedan 24 juli. Dock till priset av en skada på försvararen Mads Fenger som blir borta resten av säsongen.

I övrigt finns inga avstängningar för de grönvita som har värvat friskt under sommarfönstret och som numera framstår som ett mer tekniskt spelande lag än tidigare.
– De har värvat intressanta spelare som är tekniska och kvicka och med tanke på hur de har värvat så borde de ligga högre upp i tabellen. Nu fick de en seger mot IFK Göteborg vilket säkert är bra för dem så vi får se hur de ser ut på söndag. Men det är klart att vi har full koll på Hammarby och de har säkert koll på oss. Det handlar i slutändan om vem som får ut mest ute på planen på söndag, säger Özcan som inte lägger någon större vikt vid det faktum att Djurgården sett till nutidshistoriken slipper bära favoritskapet.
– Jag kan inte lägga något fokus på det som varit bakåt. Men det är klart, tittar du på derbystatistiken så är det ju så.

Truppkollen

Tisdagskvällens tunga besked om Kerim Mrabtis skada som gör att han sannolikt missar resten av säsongen är givetvis ett tungt avbräck för DIF. Utöver det finns ett frågetecken för Andreas Isaksson som skadade sig mot Elfsborg men som ändå har låtit hyfsat förhoppningsfull kring sin fysiska status. (läs artikel med Isaksson här).
– Vi hoppas självklart att Andreas Isaksson kan vara med på söndag men om det inte skulle vara så att han kan spela har vi Tommi Vaiho, så den biten är jag inte orolig för. Annars är alla friska och krya inför matchen bortsett från Kerim, summerar Özcan.

Attachment

l